eur:
394.91
usd:
366.98
bux:
71487.98
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Egy e-személyivel (mintadarab igazolvány) rendelkező küldeményátvevő azonosítása a Magyar Posta Hivatalos küldeménykövető projektjét bemutató sajtótájékoztatón az Posta Országos Logisztikai Központjában 2019. szeptember 27-én. Átállt az elektronikus kézbesítési rendszerre szeptemberben a teljes postai hálózat, az ügyfelek nyomon követhetik a könyvelt levelek útját, a kézbesítők digitális eszközön (PDA) adják át a térítvényes és ajánlott leveleket.
Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Két azonos nevű ember gyűjti az aláírásokat Kaposváron

Az egyik Varga István az ellenzék közös jelöltje, a másik egy független aspiráns a Fidesszel és az ellenzéki jelölttel szemben is. A történetnek szereplője két Horváth Ákos is, de igazából csak egy.

A Népszava beszámolója szerint Kaposváron (somogyi 1-es oevk) két Varga István nevű kihívója is lesz a Fidesz jelöltjének.

A lap helyi információi szerint ráadásul az "összellenzéki" Varga István - az előválasztás győztese, DK-s politikus, egyetemi oktató - és egy másik Varga István mellett még egy Horváth Ákos nevű jelöltnek is gyűlnek az ajánlások - ilyen nevű jelölt is volt az előválasztáson, csakhogy ő sem a korábban megismert ellenzéki aspiráns, aki most ráadásul nem is indul, csak egy névrokon -, e mögött az ellenzék egyértelműen a Fidesz akcióját látja arra, hogy megosszák az ellenzéki szavazótábort helyben.

Kaposváron három ciklus óta Gelencsér Attila (Fidesz-KDNP) a győztes.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Nem is gondolnánk, mi okozza a legtöbb halálesetet a világon

Nem is gondolnánk, mi okozza a legtöbb halálesetet a világon

A világ néhány nagy kihívását jelentős figyelem övezi. A klímaváltozásról, a háborúkról és a bevándorlás kérdéseiről folyamatosan kapunk híreket, és ezekre a területekre hatalmas összegeket áldoznak az államok és a filantrópok. Más jelentős problémák, például a tuberkulózis és a táplálkozás kérdése kevesebb műsoridőt, figyelmet kap a médiában, de a nagy globális prioritások közé számítanak, és forrásokat is elkülönítenek ezekre a célokra. Még az úgynevezett elhanyagolt trópusi betegségekkel (neglected tropical diseases, NTD) – mint a veszettség, a folyami vakság és a lepra, amelyek évente 200 ezer ember halálát okozzák a szegényebb országokban – is külön programok keretében foglalkozik a WHO. Van azonban egy olyan probléma, amelyről keveset vagy semmit sem hallunk, miközben több mint egymilliárd embert érint, és amit nagyon hatékonyan lehetne kezelni. Joggal nevezhetnénk ezt az elhanyagolt óriási betegségnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×