eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) elnöke pártja demonstrációján Budapesten, az Oktogonnál 2017. április 22-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

A Kutyapárt bepanaszolta Gődény György pártját

Az MKKP a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordult.

Bejelentést tett a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP), amiért Gődény György pártja szerintük visszaélésre alkalmas módon gyűjt adatokat. A Normális Élet Párt egy online felületen a név és a cím mellett a személyi azonosító számot is elkéri.

Az MKKP megjegyzi, az űrlapon szereplő adatkezelési hozzájárulás pedig még az 1992-es adatvédelmi törvényre hivatkozik, amelyből nem derül ki az adatkezelés célja, ezért nem is minősül hozzájárulásnak.

Felhívják a figyelmet arra, hogy a lakcímkártyán lévő személyi számot csak az ívek kitöltésénél lehet elkérni ajánlás- vagy aláírásgyűjtésnél, valamint ingatlan-nyilvántartásnál kezelhető jogszerűen. Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vezetőjének egy korábbi állásfoglalására is hivatkozik az MKKP.

“Így ez szerintünk sérti az adatkezelés célhozkötöttség követelményét. Az adatgyűjtés végeztével Gődényéknek némi másolás után februárban nem lesz más dolguk, mint kamupártként kamualáírást firkálniuk az ajánlásgyűjtő ívek megfelelő rubrikáiba” – közölte a kutyapárt.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Hatalmas összegek vándorolnak Ukrajnába, de nem a háború miatt nincs elég forrás

Hatalmas összegek vándorolnak Ukrajnába, de nem a háború miatt nincs elég forrás

Ukrajna újjáépítésének és stabilizációjának sikere szorosan összefonódik a nemzetközi támogatás és a helyi reformok hatékonyságával. Az országnak stratégiai lépéseket kell tennie a gazdasági diverzifikáció, a humán tőke fejlesztése és az infrastrukturális modernizáció terén, hogy hosszú távú fenntartható fejlődést érjen el – vélik el a Centre for European Policy Studies kutatói, akiknek friss jelentése szerint a további nemzetközi, főként piaci befektetések legkomolyabb visszatartó ereje nem a háború, hanem a szükséges politikai reformok végrehajtása.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×