eur:
395.26
usd:
368.28
bux:
71527.12
2024. július 2. kedd Ottó
Sorban állók gyógyszertárnál Nyíregyházán 2020. március 14-én. A koronavírus-járvány miatt megnövekedett a gyógyszertárak forgalma. A gyógyszertárakban egy időben csak annyi vásárló tartózkodhat, ahány átadó pult van.
Nyitókép: Sorban állók gyógyszertárnál Nyíregyházán 2020. március 14-én. A koronavírus-járvány miatt megnövekedett a gyógyszertárak forgalma. MTI/Balázs Attila

Novemberben több pénzt hagytunk a patikákban

Megugrott a vényköteles támogatott gyógyszerek forgalma.

Az elmúlt 19 hónap legerősebb forgalmát tavaly novemberben jelentették a patikák a vényköteles támogatott gyógyszerekből. Az 51 milliárdos forgalom nagyjából 7 százalékkal haladta meg az októberi, 4,7 százalékkal pedig az előző év novemberi eredményt – írja a Napi.hu a Hiflylabs adatai alaőján.

Novemberben már visszatért a magyar patikák forgalma a természetes növekedési pályájához, a legfrissebb novemberi adatok még meg is haladhatták a várt növekedést – közölte Farsang Bence adatelemző.

Novemberben 17,5 millió darab támogatott vényköteles gyógyszert adtak el a patikák. Az előző hónaphoz képest 4,8, míg az előző évhez képest 2,1 százalékkal bővülés látszik az eladott termékek számában.

Legtöbbet, 10 milliárd forintot a tápcsatorna és anyagcsere betegségek gyógyítására szolgáló gyógyszerekre költöttek az emberek.

A legtöbb gyógyszercsoport-kategóriában növekedés volt megfigyelhető, kivételt az urogenitális rendszer – nemi hormonok és az egyéb gyógyszerek kategóriái jelentenek.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Szigorodnak a logisztikai parkokra vonatkozó szabályok

Szigorodnak a logisztikai parkokra vonatkozó szabályok

Új fogalommal egészült ki a szabályozott parkok hálózatára vonatkozó szabályozás: 2025. január 1-től egyes vállalkozások kizárólag akkor végezhetnek az adott telephelyen logisztikai tevékenységet, ha a „Logisztikai Park” címet megszerezték. Mivel ennek elnyeréséhez számos adminisztratív feladatot szükséges elvégezni, a határidő rövidségére tekintettel érdemes minél korábban benyújtani az érdekelteknek a cím elnyerésére irányuló pályázatot. A témában Szűcs Anikó Edit és Takó Zsófia, a DLA Piper Hungary ingatlanjogi csoportjának szakértői készítettek összefoglalót.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 11:39
×
×
×
×