eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Egy férfi megkapja a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina első adagját a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház oltópontján 2021. december 12-én. A november 22-én kezdődött oltási akcióban regisztráció és előzetes időpontfoglalás nélkül várják az oltakozni szándékozókat naponta 7 és 19 óra között az ország 101 kórházában, valamint a szakrendelőkben is.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Másodjára is felvette a harmadik oltást

Pártos Balázs márciusban és áprilisban egy-egy Pfizer-vakcinát kapott, szeptemberben az egydózisú Janssent, legutóbb, vagyis negyedikként pedig Modernát.

Bár a negyedik koronavírus elleni oltást hivatalosan még nem lehet felvenni Magyarországon, akad, aki ezen is túl van – írja a Blikk Pártos Balázs posztjára hivatkozva, aki december 17-én számolt be arról, hogy másodjára is felvette a harmadik oltás.

A férfi azt írta, hogy márciusban és áprilisban egy-egy Pfizer-vakcinát kapott, szeptemberben az egydózisú Janssent, legutóbb, vagyis negyedikként pedig Modernát, illetve korábban már a koronavírus-fertőzésen is átesett. Pártos Balázs a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán kapta meg mind a négy oltását – vagyis hiába járt már ott háromszor korábban, negyedjére is simán beoltották. „Nem, nem kell hazudni sem. Ki kell tölteni egy lapot, ahol megkérdezik, hogy mikor kaptad az elsőt és a másodikat. Azt helyesen kitöltöttem. Felvittek a rendszerbe. Egy kérdésük volt: milyet kérek harmadiknak. Ezt megnevezve lehet 3. (avagy: negyedik) oltásod” – ismertette a „trükköt”.

A bulvárlapnak azt mondta, hasonlóan érezte magát a negyedik oltás után, mint a harmadiknál. „Első este, négy órával az oltás után lefeküdtem és két órát sikerült aludnom. Ébredés után olyan volt, mintha szénanáthás lennék, emellett enyhe hőemelkedésem volt és fájt a karom. A nátha később elmúlt, a hőemelkedés viszont maradt. Harmadnapra már teljesen jól voltam” – fogalmazott a férfi.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Történelmet írhat Orbán Viktor szövetségese, Moszkva-barát fordulat jöhet nyugati szomszédunknál

Történelmet írhat Orbán Viktor szövetségese, Moszkva-barát fordulat jöhet nyugati szomszédunknál

Vasárnap tartják az osztrák parlamenti választásokat, amelyen története során először a dobogó első helyén végezhet a sokak által szélsőjobboldalinak nevezett Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). A közvélemény-kutatásokban szorosan mögötte áll a jelenleg is a kormány fő erejét adó konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP), amely koalícióra lépni ugyan hajlandó lenne a tőle jobbra álló párttal, de csak akkor, ha nem annak első embere, Herbert Kickl lesz a kancellár. Könnyen lehet azonban, hogy az FPÖ-ellenes protestszavazatok az ÖVP-t repítik az első helyre: ebben az esetben legnagyobb valószínűséggel a két párt koalícióban kormányozhat majd, néppárti vezetéssel. Jelen pillanatban e két párt koalíciója tűnik a legvalószínűbbnek, ami az jelenti, hogy az Oroszországgal jó viszonyt ápoló FPÖ kormányra kerülése révén oroszbarátabb irányba tolódik el Ausztria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 05:30
×
×
×
×