eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Nyitókép: Pixabay

A szálláshelyek többsége már betelt az ünnepekre

Budapest, Hajdúszoboszló, Eger, Hévíz és Pécs vonzza a legtöbb látogatót a Szallas.hu legfrissebb adatai szerint.

A portál közleménye szerint sokan kelnek útra karácsonykor, bár a foglaltsági szint alatta van az ilyenkor megszokottnak. A Szallas.hu-n foglalható 14 600 magyarországi szálláshely 27 százalékában van még szabad hely az ünnepi időszakra.

A megrendelések alapján a vendégek fele hotelben, ötödük apartmanban, 14 százalékuk vendégházban, 13 százalékuk panzióban, 2 százalékuk egyéb szálláshelyen tölti majd az ünnepet. Az utazók közel fele wellness-szolgáltatást nyújtó szálláshelyre megy.

Az őszi-téli időszakban megnő a félpanziós wellness-hotelek népszerűsége: a nyárhoz képest arányaiban 19 százalékkal több keresésnél használták a félpanziós, 31 százalékkal többször a hotel, és 111 százalékkal többször a wellness szűrőt a szálláskeresők - ismertette a részleteket Trepess Beatrix, a Szallas.hu PR-menedzsere.

Az átlagos foglalási érték 94 270 forint országosan, éjszakánként és személyenként pedig 8827 forint karácsonykor, átlagosan egy vendég két éjszakát tölt el a megrendelt szálláson.

A 2008-ban indult Szallas.hu portálon a magyar vendégek 24,5 milliárd forint értékben foglaltak szállást magyarországi szálláshelyekre 2021-ben. A kezdetektől 2019-ig Szallas.hu Kft.-ként működő cég 2019 márciusától Zrt.-ként folytatja tevékenységét, 6 leányvállalatát összefogva. Szallas Group márkanév alatt összesen 16 terméket működtet 5 országban, 6 irodában. A Szallas.hu Zrt.-ben dolgozó munkavállalók száma több mint 350 volt 2021-ben.

A nyilvános cégadatok szerint a csaknem 4,5 milliárd forint saját tőkéjű zrt. árbevétele 3,8 milliárd forint volt 2020-ban, csaknem 600 millió forint adózott eredmény mellett. A megelőző évben a miskolci székhelyű társaság nyeresége meghaladta az egymilliárd forintot, valamivel kevesebb, 3,4 milliárd forint árbevétel mellett.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×