eur:
394.99
usd:
367.79
bux:
71586.1
2024. július 2. kedd Ottó
Nyitókép: Pixabay.com

"Személyes okok" - Lemondott egy kormánypárti polgármester

Jászboldogházának 20 év után új vezetője lesz. Szűcs Lajos a mezőgazdaságban folytatja.

Személyes okokra hivatkozva lemondott posztjáról a csaknem 1700 lakosú Jászboldogháza Fidesz-KDNP-s polgármestere.

Szűcs Lajos a Jász-Nagykun-Szolnok megyei település közösségi oldalán tette közzé, hogy december 15-én lemondott húsz évig betöltött polgármesteri tisztségéről.

Mint írta, egy hirtelen haláleset következtében, barátai kérésére döntött úgy, hogy visszatér a mezőgazdaságba, amelytől sosem tudott teljesen elszakadni. A lemondott polgármester felajánlotta, hogy a település önkormányzatának jövőbeli vezetőit támogatni fogja a "közösség érdekében végzett lelkiismeretes, becsületes, szorgalmas munkában".

Szűcs Lajos egyebek mellett azt írta, hogy teljesült legfőbb célkitűzése is, hiszen egyre többen szeretnek Jászboldogházán élni, a születendő gyermekek száma három évtizedes rekordot döntöget.

A település vezetését ideiglenesen Joó-Kovács Balázs (Fidesz-KDNP) alpolgármester veszi át. A jelenleg hatályos veszélyhelyzeti kormányrendelet alapján időközi választás egyelőre nem tartható.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 11:39
×
×
×
×