eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Menczer Tamás: Brüsszel szerint szavazati jogot kell adni a bevándorlóknak

A brüsszeli integrációs és befogadási akcióterv hetedik pontja szerint szavazati jogot kell adni a bevándorlóknak, a politikai döntéseket át kell adni nekik - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szombaton a közösségi oldalán közzétett videóban.

Menczer Tamás a 2021-2027-es időszakra vonatkozó európai uniós bevándorlási akciótervet értékelve közölte, a hetedik pont így szól: "több bevándorló és migrációs hátterű EU-állampolgár vegyen részt konzultációs és döntéshozatali folyamatokban helyi, regionális, nemzeti és európai szinten".

"A magyar kormány álláspontja ezzel szemben az, hogy a magyarok sorsáról csak a magyarok dönthetnek. Nem dönthet rólunk Brüsszel, és nem dönthetnek rólunk a bevándorlók" - hangsúlyozta az államtitkár.

Menczer Tamás korábbi, hétfői bejegyzésében úgy fogalmazott: a brüsszeli bevándorláspárti dokumentum ötödik pontja a lakhatásról szól, és azt mondja, hogy lakást kell biztosítani a bevándorlóknak. Azt írják ebben, hogy Brüsszel "az uniós alapok támogatásával kívánja lehetővé tenni a bevándorlók megfelelő és megfizethető lakhatáshoz való hozzáférését" - tette hozzá. Kiemelte: a magyar kormány ezt elutasítja, nem a bevándorlók lakáshoz jutását kívánják segíteni, hanem a magyar családokét.

Kedden, szintén a közösségi oldalára feltöltött videójában az államtitkár azt mondta: a brüsszeli akcióterv hatodik pontja arról szól, hogy a bevándorlókat állampolgárként kell kezelni. "A befogadó társadalomnak meg kell teremtenie a bevándorlók teljes gazdasági, társadalmi, kulturális és politikai részvételének lehetőségeit" - idézte Menczer Tamás. A magyar kormány álláspontja ezzel szemben az, hogy a bevándorlást nem megszervezni kell, hanem megállítani, és a segítséget kell odavinni, ahol a baj van - jelentette ki.

Menczer Tamás az EU-s integrációs és befogadási akcióterv lényegét hét pontban foglalta össze, ezek közül az első négyet már korábban ismertette a közösségi oldalán. Az első pont szerint az integrációval és befogadással kapcsolatos munkát közös elvek és értékek támasztják alá, amelyeknek irányítaniuk kell a tagállamok munkáját, a második pedig azt mondja ki, hogy a politikákat a sokszínű, nyitott társadalom igényeihez kell igazítani. A harmadik pont arról szól, hogy a migrációt meg kell szervezni, míg a negyedik szerint finanszírozni is kell azt - közölte az államtitkár.

Címlapról ajánljuk
A georgiai futballcsoda nyomában – a szovjet idők klasszisaitól az Eb-nyolcaddöntőig

A georgiai futballcsoda nyomában – a szovjet idők klasszisaitól az Eb-nyolcaddöntőig

Az Európa-bajnokság eddigi legnagyobb meglepetését – pozitív értelemben – a georgiai válogatott okozta, amely vasárnap este kilenc órától története legnagyobb mérkőzését játssza Kölnben, a spanyolok ellen. Százéves grúz-georgiai futballtörténelem, magasságokkal és mélységekkel.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×