eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Előkészítik a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcináját második adag oltásához a Napfény Otthon Kiemelten Közhasznú Alapítvány VIII. kerületi idősek otthonában 2020. február 6-án.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Kiadták, milyen és mennyi oltóanyag áll rendelkezésre Magyarországon

A központi tájékoztató oldalon ismét közzé tették a beérkezett és rendelkezésre álló oltásokról szóló összefoglalót.

Megérkezett az utolsó Pfizer-szállítmány is, továbbá javában zajlik az oltási akcióhét (november 28. vasárnapig) - ennek fényében tették nyilvánossá a kormányzati koronavírus-tájékoztató oldalon a Magyarországra érkezett vakcinák típusát és mennyiségét.

Az akcióhéten továbbra is ötféle oltás érhető el: Pfizer, Sinopharm, Moderna, AstraZeneca, és Janssen. A Szputnyik már elfogyott. A háziorvosoknál az általuk leadott igények szerint elérhetőek az egyes vakcinák.

Mint ismert, Magyarország összesen 24 millió adag oltóanyagot vár az uniós beszerzésből, ennek nagy része már megérkezett. Már hónapokkal korábban befutott az összes Sinopharm (kínai) oltás, valamint megjött és el is fogyott az összes orosz Szputnyik V.

Az eddig beérkezett összesen 28 millió adag vakcinából 14 millió adagot oltottak el eddig első, második és harmadik oltásra. Jelenleg több mint 10 millió adag vakcina áll még rendelkezésre.

Az összefoglalóval kapcsolatban megjegyezték: Magyarország hosszútávú célja az, hogy önellátó legyen oltóanyagokból, ezért épül Debrecenben a Nemzeti Oltóanyaggyár, ahol majd a - jelenleg még fejlesztés alatt álló - magyar koronavírus elleni vakcina gyártását is tervezik.

(A táblázatban szereplő linkek erről az oldalról érhetők el.)

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×