eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Küldöttek szavaznak a Fidesz 29. tisztújító kongresszusán Budapesten, a Hungexpón 2021. november 14-én.
Nyitókép: Küldöttek szavaznak a Fidesz 29. tisztújító kongresszusán Budapesten, a Hungexpón 2021. november 14-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Újraválasztották a Fidesz elnökének Orbán Viktort a kormánypárt tisztújító kongresszusán - a nap hírei

Országszerte többfelé magas a légszennyezettség a szálló por miatt. Emelkedett a Németország felé tartó orosz földgáz mennyisége hétvégén.

Újraválasztották a Fidesz elnökének Orbán Viktort, 1061 szavazattal a kormánypárt tisztújító kongresszusán. A kormányfő egyedüli jelölt volt a tisztségre. Az alelnökök közül Kubatov Gábor kapta a legtöbb szavazatot. Mellette új alelnöknek választották Gál Kingát, a Fidesz európai parlamenti képviselőjét Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter helyére, továbbá tisztségében maradt Németh Szilárd és Kósa Lajos.

A Fidesz fennállása óta hű maradt önmagához, Magyarországhoz és a magyar emberekhez - mondta a Fidesz tisztújító kongresszusán Orbán Viktor pártelnök. A miniszterelnök kiemelte: ha folytatódik a polgári kereszténydemokrata kormányzás, akkor tíz év alatt újra Magyarország felléphet a fejlett országok közé. A kormányfő kitért arra is, hogy a nyugdíjasoknak kifizetett 80 ezer forintos nyugdíjprémium után a 13. havi teljes nyugdíjat kifizetik. A fiatalok januártól nem fizetnek személyi jövedelemadót, emelkedik a minimálbér és a garantált bérminimum. 20 százalékkal nő az ápolók, a szociális és a kulturális ágazatban dolgozók bére. A családoknak visszafizetik a 2021-ben befizetett adót. Orbán Viktor kitért arra is, az a legfontosabb, hogy mit eddig elértünk, azt megvédjük, így a határokat a migránsoktól. Brüsszelt teljesen meg kell újítani, mielőtt darabokra hullik. Ezért támogatja a Fidesz a lengyel kezdeményezést az egész európai jobboldal újjászervezésére.

Sordöntőnek nevezte a jövő évi parlamenti választást a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely a Fidesz 29., tisztújító kongresszusán úgy fogalmazott: a Fidesz továbbra is a reményt jelenti Magyarországnak. Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a Fidesz leköszönt alelnöke méltatta a kormány 2010 óta a családokért tett intézkedéseit. Varga Mihály pénzügyminiszter azt emelte ki a tisztújító kongresszuson, hogy Fidesz-kormány támogató válságkezelő politikája nem a megszorításokról és az adóemelésekről szól.

Fél év után bizonyítottan csökken a koronavírus elleni védőoltások hatékonysága, ezért mindenképpen szükség van a 3. emlékeztető oltás beadására – írja a kormányzati portál. A kormány november 22-től 29-ig oltási akcióhetet tart, amelyen a 101 oltóponton előzetes bejelentkezés nélkül is bárki megkaphatja a vakcinát. A tájékoztatás szerint bőven van oltóanyag, amely mindegyike biztonságos és hatékony.

Ausztriában hétfőtől szigorú kijárási korlátozásokat vezetnek be azok számára, akik eddig nem vették fel a koronavírus elleni oltást - jelentette be Alexander Schallenberg osztrák kancellár. Több millió oltatlan ember hétfőtől csak nyomós indokkal - mint például munkába járás vagy bevásárlás miatt - hagyhatja el otthonát.

A diabétesz világnapja alkalmából figyelemfelkeltő kampány indult a betegséggel élők segítésére. Magyarországon csaknem 4 ezer gyermek és sok fiatal felnőtt él 1-es típusú diabétesszel. Az állam ezért szinte teljeskörű támogatással biztosítja számukra a legkorszerűbb inzulinpumpát és a vércukormérésére is alkalmas szenzort. Továbbá segíti azt is, hogy az iskolákban és óvodákban a gyerekek minden segítséget megkapjanak a betegségük gondozásához.

Megjelent az üzemanyag hatósági árának szabályozásáról szóló rendelet a Magyar Közlönyben. A kormány a héten döntött arról, hogy befagyasztja az üzemanyagok árát. Így sem a benzin, sem pedig a gázolaj literenkénti ára nem lehet több 480 forintnál. A rendelet alapján a benzinkutakat üzemeltető vállalkozásoknak nyilvántartásba kell vetetniük magukat. Nem lehet nyilvántartásba venni azt a kutat, ahol a hatósági árnál drágábban adják az üzemanyagot.

Országszerte többfelé magas a légszennyezettség a szálló por miatt. Sajószentpéteren veszélyes, Putnokon, Kazincbarcikán, Miskolcon, Nyíregyházán, Százhalombattán, Tökölön és Dunaújvárosban egészségtelen a levegő. További 13 településen - köztük a fővárosban - kifogásolt a levegőminőség.

Elfogadta az új globális klímaegyezményt az ENSZ Éghajlat-változási konferenciája. A 197 ország küldöttei komoly kompromisszumokkal hagyták jóvá a megállapodást. Ez az első globális környezetvédelmi egyezség, amely megnevezi a szenet olyan fosszilis fűtőanyagként, amelynek használatát hosszú távon csökkenteni kell az energiatermelésben.

Emelkedett a Németország felé tartó orosz földgáz mennyisége hétvégén. A Gascade német gázvezetékhálózat-üzemeltető vállalat adatai szerint a gázszállítás mennyisége óránként meghaladta a 10 millió kilowattóra teljesítménytartalmat is.

Két újabb migránscsoport próbált átkelni Fehéroroszországból a lengyel határon - közölte a lengyel rendőrség szóvivője. Az egyik, 50 fős csoportból 22 iraki állampolgárt vettek őrizetbe. Lengyel hatósági értesülések szerint a fehérorosz határszakasz mentén jelenleg 3-4 ezer migráns tartózkodik, és hétfő óta többször próbáltak tömegesen átjutni a határon.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×