eur:
392.34
usd:
362.3
bux:
72058.06
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Woman feet on bycikle pedal in sunset light
Nyitókép: Solovyova/Getty Images

Felkészül a kerékpárosok rohamára a MÁV-Start

Több útvonalat ajánlanak az őszi szünetre.

Számos, kerékpárszállításra alkalmas vasúti kocsi indításával készül a hétfőn kezdődő őszi szünetre a MÁV-Start - közölte a vasúttársaság.

Idén eddig rekordszámú, 120 ezernél is több kerékpáros utas döntött úgy, hogy túrajegyet vesz.

A vasúttársaság a legnépszerűbb úti célok, vagyis a Balaton, a Velencei-tó és a Dunakanyar mellett négy különleges térség, a Tisza-tó, a Zemplén, a Bakony és a Bükk látogatását ajánlja.

Ezek a helyszínek akár egynapos túra keretében is elérhetők Budapestről, és adottak a kiépített, kijelölt kerékpáros útvonalak

- írták.

November 1-ig a hétvégeken továbbra is közlekedik a Tisza-tó expresszvonat, amely közvetlen eljutási lehetőséget biztosít Budapestről Tiszafüredre. A vonat nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsival közlekedik, amin 41 kerékpár szállítható.

A Zemplén InterCity a Keleti pályaudvar és Sátoraljaújhely között kétóránként közlekedik, 17 kerékpár szállítható rajta. A Keleti pályaudvarról és a Nyugati pályaudvarról egyaránt kétóránként induló kör-IC-ken 8 bicikli szállítható - ezekkel a vonatokkal érhető el például Tokaj, ahonnan kerékpárút vezet Nyíregyházáig. A bicikli szállításához a kerékpárjegy mellett díjmentes kerékpárhelyjegyre van szükség.

A Déli pályaudvarról óránként indulnak InterCity vonatok Veszprém felé, ahonnan az egyik órában Göcsej InterCity néven Zalaegerszegre, a másik órában pedig Bakony InterCity néven Szombathelyre indulnak tovább. Az IC-ken 8 kerékpár szállítható, ehhez a kerékpárjegy mellett díjmentes kerékpárhelyjegyre van szükség. Veszprémből továbbutazásra is van lehetőség: a műemléki védettségű, hegyvidéki vonalvezetésű Bakonyvasúton kétóránként közlekednek vonatok, melyek csatlakoznak az InterCitykhez, fedélzetükön pedig 20 bicikli szállítható, segítségükkel Zirc vagy Pannonhalma is elérhető - közölte a vasúttársaság.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába érkezett Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába érkezett Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is tárgyal majd. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan, és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×