eur:
395.35
usd:
368.37
bux:
71809.38
2024. július 2. kedd Ottó
Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely független polgármestere beszédet mond a Közös ellenzéki tüntetés a szabadságért, a korrupció ellen! címmel szervezett demonstráción a II. kerületi Bem téren az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 62. évfordulóján, 2018. október 23-án.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Márki-Zay Péter győzelmi beszéde: ez a kicsik forradalma

Egyértelműnek tűnik az eddigi adatok alapján az MMM miniszterelnök jelöltje nyerte a második fordulót. Dobrev Klára el is ismerte vereségét.

Közel 60 százalékos eredménnyel vezeti az MMM jelöltje az ellenzéki előválasztás második fordulóját, Dobrev Klára elismerte vereségét, így győztesként lép színpadra eredményváróján.

A helyszín a budapesti Anker köz.

A teljes családjával, hét gyerekével, feleségével állt ki. A bemutatásuk után Orosz Annának, a Momentum ügyvivő alelnökének adta át a szót, majd Karácsony Gergely főpolgármester is fellépett a színpadra.

Orosz Anna: győztünk!

Megköszönte mindenki munkáját, szavazatát. 850 ezer ember ment el szavazni, ez azt bizonyítja, érdekli az embereket a politika, ha a politika érdekli az embereket – mondta. Orosz Anna hozzátette, a Fidesz érzi a vesztét, nincs más üzenetük, csak az, hogy le kell győzni az ellenzéket.

Büszke arra, hogy Momentum volt az első párt, amelyik be állt Márki-Zay Péter mögé. Megköszönte Karácsony Gergelynek a visszalépést a későbbi győztes javára.

„Az elmúlt heteket nem tudom másképp jellemzi, csak úgy: forradalom volt” – mondta. Gratulált minden indulónak külön kiemelve Dobrev Klárát. Zárszóként Márki-Zay Péternek gratulált.

Karácsony Gergely szólt utána. Azzal kezdte, hogy ezzel az eredménnyel mind a tízmillió magyar győzött. Egy ember lehet szomorú, egy ember retteghet a jövőtől – a közönséggel mondatta ki a nevét.

A hazaszeretet forradalma ez – mondta a főpolgármester. Arról beszélt, hogy neki mondták az utóbbi napokban sokan, hogy hazai, de szerinte azok is hazafiak, akik megszervezték az előválasztást és szavaztak rajta. Dobrev Klára is hazafi, demokrata – mondta.

A szavazók az ellenzékre is rárúgták az ajtót – fejtette ki. A tízmilliós forradalom élére Márki-Zay Péter áll – konferálta fel az előválasztás győztesét.

Márki-Zay Péter: Köszönöm, Magyarország!

Csongrád megyében a legmagasabb volt az eddigiek közül a részvétel: 21 ezer a 11 ezer ellenében – jelentette ki.

Köszönetet mondott minden támogatójának. Leváltották az ellenzéket és az MSZP-ben is leváltották azokat, akiket le kellett – mondta.

A bűnnek, a korrupciónak nincs színe, Hadházy Ákos lesz az elszámoltatás vezetője – jelentette ki.

A kicsik forradalma ez – mondta. Kiemelte hű személyes támogatói segítségét.

Dobrev Klárának kért nagy tapsot, azt mondta 8 óra előtt pár perccel felhívta és gratulált mondván együtt mennek tovább. Szombat este is beszéltek telefonon, akkor azt mondta neki, hogy bárki nyer, együtt mennek tovább. Megköszönte a DK-szavazónak is a részvételt. Számításaik szerint a DK-szavazók 10 százaléka rá szavazott – mondta.

Új Magyarországot akarnak építeni, új kultúrát építeni, ahol a szeretet lesz az uralkodó, mert sötétséggel nem lehet legyőzni a sötétséget, csak világossággal. Szeretettel ölelnek magukhoz mindenkit.

Hétlépcsős hegyet lát maga előtt és részben mögött:

  1. Hódmezővásárhely – rá nem hat a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony!
  2. A Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Kossuth-körök alapítása
  3. Önkormányzati választások a vásárhelyi modellel, nemcsak a nagyvárosokban lehet leváltani a Fideszt
  4. A pártok összeállása, megállapodás a 106 közös jelölt és egy miniszterelnök-jelölt állításáról
  5. Az előválasztás, meg kellett tisztítani az ellenzéket – tiszták koalíciója. 106+1 győztest küldenek csatába
  6. Most kell a lendület, kemény kampányidőszak jön – öt titkosszolga költözött le Vásárhelyre, hogy kiássanak valamit róla – értesült. Minden ellenzéki jelölt kap majd a gyűlöletből – mondta. „Nemcsak a ti szabadságotok, hanem Orbán Viktor szabadsága is kockán forog” – tüzelte a közönséget. „Legyetek ti a mi médiánk” – szólt a híveihez.
  7. A választás. Egy kérdés maradt: Fidesz vagy nem Fidesz? Még a fideszeseknek is jobb lesz, ha leváltják a kormányt. Nem igazán szabad és demokratikus választás lesz. A közszolgálati média és a választási bizottságok is a Fidesz oldalán vannak – mondta. Meg kell akadályozni a csalást, a nyomravezetői díj a megoldás, egymillió forintos jutalmat ajálanak majd fel erre – közölte. 22 ezer ellenzéki szavazatszámláló kell.

Részvételi alkotmányozásra szólított fel. A Fidesz már csomagol, fél a bukástól – mondta, hozzátette, erkölcsileg már meg is bukott. „Olyan ma a Fidesz, mint 89-ben belépni a munkásőrségbe.”

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 11:39
×
×
×
×