eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Ellenzéki előválasztás 2021, második forduló
Nyitókép: Forrás: Facebook

Előválasztás, 2. nap: majdnem csúcsot döntöttek a szavazók

Hétköznap még sosem szavaztak ennyien, hétvégén is csak egyszer. A második fordulóban Dobrev Klára és Márki-Zay Péter közül választhatnak miniszterelnök-jelöltet az ellenzéki szavazók.

„Az októberi, csepergős őszi időben ismét rekord közeli számban szavaztak Magyarország első országos előválasztásán. Egyedül szeptember 25-én járultak ennél többen személyes vagy online szavazópontokhoz” – írja az Előválasztás 2021 Facebook-oldal.

  • Sátorban megjelent: 68 284 fő
  • Interneten keresztül adta le szavazatát: 16 497 fő

– közölték.

„Összesen tehát 84 781 polgár voksolt hétfőn arról, hogy Dobrev Klára vagy Márki-Zay Péter legyen a 2022 után kezdődő új korszak miniszterelnöke.

Ez az eddigi legmagasabb hétköznapi részvételi szám az országos előválasztáson.

Az összesített részvétel két nap után 163 393 fő” – írják.

Arról is írnak, hogy naponta éri terheléses támadás az előválasztás informatikai háttérrendszerét, de az stabil és működőképes. Erről bővebben itt írtunk.

Felhívják a figyelmet arra, hogy a szombatig tartó második fordulóban az ország összes szavazópontján minden szavazásra jogosult személy érvényesen tud voksolni, vagyis az ország egy választókörzet. Azt is írják, hogy a megnövekedett operátori kapacitásoknak hála, jelentősen lerövidült a videós azonosítás várakozási ideje is.

Címlapról ajánljuk
Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

A női kézilabda-válogatott már Telkiben gyakorol a párizsi ötkarikás játékokra. Vámos Petra szerint lesz még bőven izomláz, küzdelmek és sok izzadtságcsepp, de mindent megér, hogy az olimpiára készülhetnek. A 23 éves irányító úgy látja, sokat fejlődött a csapat fél év alatt, és majd a korai meccsekhez való alkalmazkodás sem lehet akadály.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×