eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke 16. évértékelő beszédét tartja Budapesten, a Sofitel Hotelben 2020. február 9-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Gyurcsány Ferenc nekiment Márki-Zay Péteréknek

A Demokratikus Koalíció elnöke szerint így nem lehet kormányt váltani.

"Dolga van minden DK-s támogatónak, dolga van sok ellenzékinek. Tíz év óta hallhatjuk a Fidesztől és köreitől, hogy alávalók vagyunk, hogy velünk a haza tönkremegy, hogy egyáltalán: Gyurcsány. Megszoktuk. Küzdünk ellene. Ez ahogy mondják: benne van a pakliban. De most az történik, hogy az ellenzék egy része Márki-Zay Péter vezetésével is úgy akar kormányt váltani, hogy annyit mond: Gyurcsány. Esetleg hozzáteszi, hogy Dobrev. Nincs ez rendben" – írta közösségi oldalán a Demokratikus Koalíció elnöke.

"Nem az a baj önmagában, hogy így nem lehet kormányt váltani, hanem az, hogy

így magunkra vesszük ellenfeleink gyalázatának egy darabját"

– tette hozzá, folytatva az üzengetést, ami napok óta zajlik Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely, valamint Dobrev Klára és a DK között.

A DK kommunikációjában szombaton megjelent már az új vonal, amikor Arató Gergely, a párt frakcióvezető-helyettese Dobrev Klára szombati kampányrendezvényén egyebek mellett arról beszélt miniszterelnök-jelöltjük felszólalása előtt, hogy progresszív baloldali vezetőt akarnak, nem neokonzervatívot. "Másik Magyarországot akarunk, nem Fidesz-light-ot" – tette hozzá, egyéb utalások mellett. Ez az üzenet megjelent hétfőn a DK kommunikációjában is, amikor a Facebookon azt írták: "az elmúlt 10 év bőven elég volt az Orbán vezette keresztény-konzervatív kurzusból, ennek pedig csak egy progresszív baloldali miniszterelnök-jelölttel tudunk véget vetni."

Vasárnap Márki-Zay Péter is kampányrendezvényt tartott, Karácsony Gergellyel, és egyebek mellett arról beszélt, hogy szerinte a választás Fidesz-oldaláról történő manipulációjára lehet számítani, mert a Fidesz esélyei jobbak lesznek a jövő évi választásokon, ha Dobrev Klára indul Orbán Viktor ellen.

Címlapról ajánljuk
Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

A női kézilabda-válogatott már Telkiben gyakorol a párizsi ötkarikás játékokra. Vámos Petra szerint lesz még bőven izomláz, küzdelmek és sok izzadtságcsepp, de mindent megér, hogy az olimpiára készülhetnek. A 23 éves irányító úgy látja, sokat fejlődött a csapat fél év alatt, és majd a korai meccsekhez való alkalmazkodás sem lehet akadály.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×