eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Mától iPhone-ra is letölthető az uniós védettségi igazolvány applikációja

Mostantól minden felületene elérhető a külföldi utazáshoz szükséges uniós igazolás.

Magyarország július elsejével bevezette az uniós védettségi igazolást, ami kétnyelvű (magyar és angol) és applikációként, illetve nyomtatható formában is elérhető. Amikor az erről szóló tájékoztató megjelent a kormányzati tájékoztató portálon, az okostelefonos verziók még nem voltak élesítve az Apple és a Google alkalmazásboltjaiban.

A Play Áruházba a múlt héten, az App Store-ba pedig hétfőn érkezett meg a használható verzió. Azok esetében, akik már korábban letöltötték az EESZT Lakossági mobil applikációt, az alkalmazást frissíteni kell. Akinek még nem volt meg, innen tölthető le az alkalmazás:

A menetrend egyszerű, elsőként a mobileszközre (telefonra vagy tabletre) a fenti alkalmazást kell letölteni, majd a használat megkezdésekor első lépésben be kell jelentkezni az Ügyfélkapu-azonosítóval, majd az első bejelentkezéskor meg kell adni a taj-számot. Ezek után letölthető a digitális Covid-igazolvány.

Az applikációban az alábbi igazolások jeleníthetők meg:

  • magyar oltási igazolvány
  • uniós oltási igazolvány
  • uniós tesztigazolvány
  • uniós gyógyultsági igazolvány

Minden igazolvány rendelkezik egy QR-kóddal, az ellenőrzése az EESZT Covid Control applikációval végezhető el. Az uniós igazolványok ellenőrzésére az egyes tagállamok ellenőrző applikációi is alkalmasak.

Lehetőség van engedélyezni az egyszerűsített belépést, ennek segítségével lehetőség van megjeleníteni – akár internetkapcsolat nélkül is – a már letöltött igazolványokat.

Emellett lehetőség van a digitális Covid-igazolvány kinyomtatására az EESZT Lakossági Portálon, vagy akár ingyenesen kiváltható a kormányablakokban, sőt az igazolások papíralapon a háziorvosoknál is díjmentesen lehet kérni.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×