eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Koronavírus elleni oltásra érkezik egy férfi a békéscsabai Réthy Pál kórház oltópontjára 2021. június 29-én.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Térképen a magyarországi átoltottság megyei bontásban

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón megígérte, hogy elküldik az adatokat, elküldték.

A 444.hu kérdezett rá a múlt heti Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszternél arra, hogy miért nincs adat arról, hogy melyik településen, járásban, megyében milyen az emberek koronavírus elleni átoltottsága, mert hogy ők a Nemzeti Népegészségügyi Központtól kérték, de ott azt válaszolták, hogy ilyen adatsoruk nincs. Gulyás Gergely azt mondta, megyei bontásban van, és elküldik. A lap megkapta, és most közzé tette.

A térképen közölt adatokból kitűnik, hogy Budapesten a legmagasabb az oltottak aránya, egyedül itt van 60 százalék fölött (61,3), Pest, Vas és Fejér megye áll ezután a legjobban. A keleti régióban rosszabb a helyzet, Borsodban és Jász-Nagykun-Szolnok megyében 50 százalék alatt van az arány.

A lap emlékeztet, hogy az utóbbi hetekben lelassult az oltási tempó, most már naponta átlagosan kevesebb mint ötezren kapják meg az első adagot. Mostanáig a teljes népesség 57 százaléka kapott oltást, és bár sokáig második helyen álltunk Európában, egyre többen hagynak le minket. Mostanra Hollandia, Dánia, Belgium és Finnország is 60 százalék felett jár.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 05:45
×
×
×
×