eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Nyitókép: Pixabay.com

Átképzés: magyarok tömegei fordultak a programozás felé

Az átlagéletkoruk 39 év.

Több mint 40 ezren végezték el sikeresen a gazdaságvédelmi akcióterv részeként indított 8 hetes ingyenes informatikai képzést, erre épült rá a programozói képzés, amelyben 1076-an vettek részt – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára Budapesten sajtótájékoztatón.

György László hozzátette, a programozónak tanulók 97 százaléka sikeres vizsgát tett, háromnegyedük pedig már el is helyezkedett a munkaerőpiacon.

Egyebek mellett korábban bolti árufeltöltőként, jogászként, tolmácsként, futárként, tanárként dolgozók is átképeztették magukat programozónak.

A tanulók átlagéletkora 39 év volt,

ami az államtitkár szerint azt jelenti, hogy sosem késő új szakmát tanulni.

Az Európai Bizottság szerint a válság alatt Magyarországon indított 8 hetes ingyenes informatikai képzés egész Európában egyedülálló – mondta György László.

Az államtitkár úgy vélte, a gazdaságvédelmi akcióterv azért működhetett, mert a magyar emberek bátrak voltak, tudták, hogy akkor lehetnek sikeresek, ha a megváltozott körülményekhez alkalmazkodnak.

Kiemelte, az Újratervezés Program sikerére tekintettel hamarosan újra meghirdetik az ingyenes informatikai képzést, az időtartamát azonban 8 hétről 4 hétre rövidítették, a jelentkezők számát pedig 10 ezer emberben maximálták.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×