eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Nyitókép: Wizz Air

Fontos figyelmeztetést adott ki a Wizz Air

Hosszabb utasfelvételre kell felkészülni.

A szigorodó nemzetközi adminisztrációs kötelezettségek miatt a korábban megszokottnál tovább tarthat az utasfelvétel a repülőtéren - közölte a Wizz Air.

A légitársaság azt kéri az utasoktól, hogy legkésőbb az indulás előtt 2 órával érkezzenek meg a repülőtérre, és abban az esetben is keressék fel a járatuknak megfelelő utasfelvételi pultot, ha az online utasfelvétel során érvénytelen beszállókártyát adott a rendszer. Ebben az esetben légitársaság földi kiszolgáló partnerének munkatársai ellenőrzik, hogy az utasnak van-e a célországnak megfelelő igazolása, engedélye, érvényes vírustesztje, illetve megfelelően elvégezte-e az online adatszolgáltatást.

Amennyiben az utas bemutatja a fogadó ország által megkövetelt dokumentumokat, igazolásokat, a Wizz Air nyomtatott beszállókártyát állít ki. Ellenkező esetben viszont

kénytelenek megtagadni az utazást, hiszen megfelelő papírok nélkül a célország nem fogadja az utast, sőt meg is büntethetik a hatóságok mind az utast, mind a légitársaságot.

Az egyes országokban érvényes beutazási feltételekről a légitársaság honlapján is lehet tájékozódni, de - tették hozzá - a fogadó ország konzuli weboldalát is érdemes áttekinteni. Javasolják továbbá az Európai Unióban július 1-jétől bevezetett digitális Covid-igazolványt is, amellyel tesztkötelezettség nélkül lehet utazni az EU tagállamai, valamint Liechtenstein, Izland, Norvégia és Svájc országai között.

A Wizz Air járatain továbbra is kötelező maszkot viselni - tették hozzá.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×