eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Egy kislány hűsíti magát egy szökőkútnál a kánikulában Budapesten, a Széll Kálmán téren 2016. június 23-án. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az elkövetkező napokban rendkívüli meleg várható, ezért az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat másodfokú hőségriasztást rendelt el június 23-tól június 26-án éjfélig.
Nyitókép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Rákapcsol a hőség, 35 foknál is melegebb lehet

Tovább fokozódik a kánikula, a jövő hét első felében a legmelegebb tájakon 37-38 fok is lehet.

Vasárnap ismét a napos idő lesz túlsúlyban, a gomolyfelhőkből csak néhol alakulhat ki futó zápor, esetleg zivatar. Nyugaton megélénkül a déli szél. A hajnali 15-22 fokról délutánra 30 és 36 fok közé melegszik a levegő - írja az Időkép. .

Hétfőn a napsütés mellett időnként erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés. Elszórtan előfordulhatnak helyi záporok, zivatarok. Többfelé élénk, néhol erős lehet a déli-délnyugati szél.

A legmelegebb órákban 32-38 fokra van kilátás.

Kedden is hasonló forróságban lesz részünk, a hajnali órák sem igazán hoznak már felfrissülést. A napos időt csupán északon, északkeleten szakíthatja meg egy-egy zápor, zivatar a délutáni órákban. Délen és nyugaton élénk lesz a nyugati-délnyugati szél.

Az előrejelzések szerint enyhülést a jövé hét második fele hozhat.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×