eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Nyitókép: BKK

Nagy változások Újbuda közlekedésében

Elkezdődhet a munka a Péterhegyi úton, szombattól más útvonalon járnak a buszok.

Lezárult az újbudai Péterhegyi út felújításának előkészítése, június 14-én, hétfőn a kivitelező Colas Út Zrt. átveszi a munkaterületet, az arra közlekedő autóbuszok útvonala viszont már szombaton megváltozik - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A rekonstrukció a Neszmélyi út és az Egér út közötti szakaszt érinti. A beruházás keretében az Egér úton keresztülvezető gyalogátkelőhelyet biztonságosabb, osztott középszigetesre építik át, az Őrmezei út és a Mikes Kelemen utca között egy forgalmi sávval kiszélesítik az úttestet, a nyugati oldalon járda épül. A Neszmélyi úti csomópontban megváltozik az elsőbbségi viszony, új kijelölt gyalogátkelőhely készül.

A helyszíni kivitelezési munkák megkezdése előtt, június 12-én, szombaton megváltozik a Péterhegyi út forgalmi rendje, ami érinti az arra közlekedő autóbuszok útvonalát is.

A Péterhegyi út Neszmélyi út és Egér út közötti szakasza egyirányú lesz az Egér út felé. Az autóbuszok Kelenföld vasútállomás irányába a Balatoni út felé terelve közlekednek, ezért hosszabb menetidővel kell számolni - írták.

  • A 150-es autóbusz Újbuda-központ felé nem érinti az Őrmezei út, az Igmándi utca és a Péterhegyi út (Menyecske utca) megállóhelyeket, ideiglenesen megáll azonban az Egér úti Volán-megállóhelyen (Péterhegyi út), valamint a 8E, a 40-es és a 88-as autóbuszok megállóhelyén (Sasadi út).
  • A 153-as autóbusz Gazdagréti tér felé nem érinti az Őrmezei út és az Igmándi utca megállóhelyeket, de ideiglenesen megáll az Egér úti Volán-megállóhelyen (Péterhegyi út).A 250-es, a 250B, a 251-es és a 251A autóbuszok Kelenföld vasútállomás felé nem érintik az Őrmezei út és Igmándi utca megállóhelyeket, megállnak viszont az Egér úti Volán-megállóhelyen (Péterhegyi út), valamint a 153-as és a 154-es autóbuszok megállóhelyén (Péterhegyi út/Neszmélyi út).
  • A 141-es, a 101E és a 101B autóbuszok Kelenföld vasútállomás irányába a Balatoni út felé terelve haladnak.
  • A 941-es éjszakai autóbusz Móricz Zsigmond körtér felé nem érinti az Őrmezei út, az Igmándi utca és a Péterhegyi út/Neszmélyi út megállóhelyeket, de ideiglenesen megáll az Egér úti Volán-megállóhelyen (Péterhegyi út), valamint a 153-as és a 154-es autóbuszok megállóhelyén (Neszmélyi út) - olvasható a BKK közleményében.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×