eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Innovációs és Technológiai Minisztérium/Facebook

Mutatjuk, hogyan fognak kinézni az új rendszámok – képek

A jövő júliustól egy betűvel meghosszabbodó rendszámok kizárólag két magánhangzóval vagy két mássalhangzóval kezdődhetnek, és a magyar címer is felkerül rájuk.

Mint ismert, 2022. július 1-jétől új formátumú rendszámtáblát kapnak az újonnan forgalomba helyezett gépjárművek, miután az eddigi 3 betű 3 számból álló kombináció már kifutóban van, hiszen már a T betűt is elhagytuk és tudvalevő, hogy az U és a V korábban már a motorkerékpároknak, illetve a nehéz tehergépjárműveknek kiadásra került

Az InfoRádióban egy hete az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára ismertette, hogy a jelenlegi kombinációt a 4 betűből, illetve 3 számból álló rendszámtábla fogja felváltani. Ékezetes magánhangzók vagy a DZ kivételével kétjegyű mássalhangzók nem szerepelhetnek rajtuk. A táblákon Magyarország címere mellett az európai zászlót jelképező kék mezőben tizenkét sárga csillag látható fehér H jelzéssel.

Az eddigi ideiglenes rendszámtáblák – E, M, Z, T és egyéb karakterek vagy karakterkombinációk – helyett egységesen I betűjelet fognak kiadni, illetve külön rendszámtáblái lesznek a taxiknak (TX), a Magyar Honvédség (HA), a rendőrség (RA), az Országos Mentőszolgálat (MA), a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NA), illetve a büntetés-végrehajtás járműveinek (BA). Ami megmarad a régiből, az a muzeális jellegű járművek, az oldtimerek rendszáma, az OT.

A jelenlegi formátum jövő nyárig biztosan kitart, utána pedig fokozatosan vezetik be az új rendszámot, tette hozzá Mosóczi László. Az újonnan forgalomba helyezett járművek már az új formátumú rendszámot kapják, míg a régieket a járművek forgalomból történő kivonásával együtt vezetik majd ki.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×