eur:
394.88
usd:
367.65
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársa lő egy AR-15 gépkarabéllyal a HM Arzenál Elektromechanikai Zrt. kiskunfélegyházi gyárában tartott bemutatón 2020. november 6-án. A német-magyar ipari együttműködés révén a HM Arzenál Zrt.-nél folytatódik a bajor Unique Alpine AG mesterlövész- és vadászfegyvereinek gyártása.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Kecskeméti piarista diákként került Budapestre - egyre többet tudni az iszlamista fiatalról

Jó nevű ügyvéd V. Kende apja Kecskeméten, ő maga pedig csöndes, jó tanuló hírében állt a gimnáziumban.

Kecskeméten élt szüleivel a város gazdag részén az a 21 éves fiatal, V. Kende, akit a napokban iszlamista terrorizmus előkészületei miatt a Terrorelhárítási Központ "vadászott le".

A pénteki Blikk azt írja, édesapja jogász, hisz fia ártatlanságában

Egy ideig jogász édesapja védte, aki a Blikknek most csak annyit mondott, hisz ártatlanságában, kiállnak mellette.

V. Kende 2018-ban érettségizett a kecskeméti Piarista Gimnáziumban, diáktársai szorgalmas fiúként ismerték, de visszahúzódó volt. Egyik társa szerint "ő lett volna az utolsó", akiről a most történteket el tudná képzelni. Gimnázium után a Budapesti Gazdasági Főiskolán tanult, és a TEK figyelt fel arra, hogy Instagram-oldalán már arab névvel szerepel (Hüsseyin Z. V.). Erről a Bors is ír, több muszlim szervezet oldalát is követte a fiatal.

A nyomozók most kapcsolatrendszere feltárásán dolgoznak, de a jelenlegi információk alapján "magányos elkövető" lehetett volna V. Kende, akivel kapcsolatban fontos lesz feltárni, hogy milyen vallási közösségben fordult meg, hol tért át az iszlámra, kiket vitt magával.

V. Kendét a lakosság megfélemlítése céljából, előre kitervelten, aljas indokból és célból, több ember sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberöléssel, valamint robbanóanyaggal visszaéléssel megvalósított terrorcselekmény előkészületével gyanúsítják.

Címlapról ajánljuk
A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron öngólja

A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron "öngólja"

Aggodalom és megdöbbenés Berlinben az előre hozott francia nemzetgyűlési választások első fordulójának eredményei és a második forduló lehetséges kimenetele miatt. Német kormánypártok vezető politikusai vélekednek úgy, hogy Emmanuel Macron francia államfő a választások kiírásával "öngólt" rúgott, és Németország legfontosabb uniós partnerét politikai elszigetelődés fenyegeti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
395 alatt a forint

395 alatt a forint

Hétfőn még erősödéssel kezdett a forint, aztán amint romlott a külpiaci hangulat, a forint is visszakanyarodott, kedden pedig a borongós külső környezet mellett újra esni kezdett, így az euróval szembeni jegyzések 396 fölé lendültek. A délelőtti eurózóna inflációs adat nem mozgatta meg a piacokat, délután viszont amellett, hogy Christine Lagarde és Jerome Powell jegybankelnökök is megszólalnak, Amerikából munkaerőpiaci adat is érkezik. Összességében az látszik, ami az előző hetekben: a dollár az euróval szemben az 1,07 körül ingadozik, és az amerikai deviza kilengéseivel a forint is hol erősödik, hol gyengül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×