eur:
393.08
usd:
363.58
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Year 2021 business outlook, vision to see the way forward, forecast, prediction and business success concept, businessman leader using telescope to see vision on top of ladder above year 2021 number.
Nyitókép: Nuthawut Somsuk/Getty Images

Más lehetőséget kínál a bértámogatás megszűnése utánra az ITM

Tízezrek elhelyezkedését segítheti a kormányzat reményei szerint a kibővített Vállalatok munkaerő támogatása program.

Megszűnt az ágazati bértámogatás, május 31-én igényelhették utoljára a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került szektorok vállalkozásai. Ez az eszköz a járvány miatt a legnehezebb helyzetbe került szektorok – elsősorban a turizmus és a vendéglátás – cégeinek talpon maradásához kívánt hozzájárulni. Tavaly november óta mintegy 30 ezer cég kért kormányzati segítséget 180 ezer munkavállalója megtartásához – jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye szerint Schanda Tamás.

A tárca miniszterhelyettese hozzátette, keddtől már bármelyik, 25 év alatti vagy legalább egy hónapja regisztrált álláskeresőt munkához juttathatja a kibővített Vállalatok munkaerő-támogatása nevű program.

Létszámbővítés esetén a támogatás mértéke teljes munkaidős foglalkoztatás esetén havonta a bérköltség – vagyis a bruttó munkabér és szociális hozzájárulási adó – fele, de legfeljebb 100 ezer forint lehet. A foglalkoztatók az eddigi öt hónap helyett fél évig kaphatják az összesen így akár 600 ezer forintra rúgó támogatást. A program több tízezer álláskereső elhelyezkedését teheti lehetővé az ITM szerint.

A Vállalkozások munkaerő támogatására folyamatosan lehet jelentkezni a helyileg illetékes járási hivatalok foglalkoztatási osztályainál. A részletes feltételek és dokumentáció a munka.hu honlapról is elérhető.

Schanda Tamás megjegyezte: a munkaalapú gazdaság és társadalom kiépítésében elért eredmények a járványhelyzetben is fenntarthatónak bizonyultak. A tavaly júniusi foglalkoztatási mélyponthoz képest több mint 100 ezerrel csökkent a regisztrált álláskeresők száma hazánkban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×