eur:
395.4
usd:
368.49
bux:
71873.97
2024. július 2. kedd Ottó
Egy kerékpáros halad a kerékpársáv mellett a Múzeum körúton 2012. július 31-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Életmentő tesztre hívják a kerékpáros fiatalokat

Életeket menthet a DUE Nagy Diák KRESZ-tesztje, amit bárki ingyenesen kitölthet – mondta az InfoRádióban Szayly József, a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete Médiahálózatának alelnöke.

Az a probléma, hogy mindenféle KRESZ-előképzettség nélkül felpattanhat az ember a biciklijére, és akár a forgalmas belvárosokban is tekerhet – mondta Szayly József, a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete Médiahálózatának alelnöke. Ezért az idén ötödik alkalommal indította el a DUE az Országos Baleset-megelőzési Bizottsággal a Nagy Diák KRESZ-tesztet, amely egy háromfordulós, országos vetélkedő.

Tavaly már csaknem húszezer fiatal töltötte ki az online tesztet, amely számítógépen, mobileszközön és most már applikációban is megválaszolható a 18 kérdéses feladatsor.

"Kicsit hasonló ez, mint amikor az ember elmegy KRESZ-vizsgázni, annyival viszont más, hogy a végén megkapja a helyes válaszokat, és szükség esetén magyarázatot is kap azokra a kérdésekre, amit esetleg nem tudott pontosan" – mondta az alelnök.

Arra is emlékeztetett, hogy noha tavaly kifejezetten pozitívak voltak a közlekedési statisztikák, kevesebben haltak meg a magyar utakon, viszont a kerékpárosforgalom növekedésével nőtt a kerékpáros közlekedési balesetek száma is. "Ezért is tartjuk kiemelten fontosnak azt, hogy a fiatalok tájékozottabbak legyenek és jobban betartsák a KRESZ-szabályokat" – mondta Szayly József.

Az első fordulóból az ezer legjobb tesztkitöltő jut be a középdöntőbe, a döntőben pedig a két fődíjért, egy ingyenes jogosítványszerzési lehetőséget és egy elektromos robogóért lehet versenyezni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága hétfőn nyilvánosságra hozott döntésében úgy határozott Donald Trump ügyében, hogy az amerikai elnök tevékenységeinek "magját" abszolút immunitás, hivatalos cselekedeteit pedig vélelmezett mentelmi jog védi. A történelmi határozatot, amely értelmében tovább húzódik Trump büntetőjogi felelősségre vonása, a republikánusok kitörő örömmel üdvözölték, míg Joe Biden amerikai elnök és demokrata párttársai élesen kritizálták.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 11:39
×
×
×
×