eur:
394.35
usd:
363.85
bux:
71117.37
2024. július 8. hétfő Ellák
Koronavírusteszthez készítenek elő egy mintát a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet munkatársa a szociális szférában dolgozók tesztelésén az intézet fogászati ügyeletének épületében 2021. január 17-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Teszt, teszt, teszt! Óriási a roham a magánlaborokban

A legtöbben azt szeretnék megtudni, hogy átestek-e a fertőzésen, másoknak utazáshoz kell a teszt eredménye.

Megrohamozták a magánlaborokat az emberek – számolt be az RTL Híradó. Kérdésükre több labornál is azt mondták: van, hogy hétvégén, és akár éjjel is dolgoznak, hogy időben meglegyenek az eredmények.

A legtöbben azt szeretnék megtudni, hogy átestek-e a fertőzésen, de PCR-tesztet is sokan rendelnek utazás előtt. Sok helyre ugyanis még mindig nem elég a védettségi igazolvány, Horvátországba a jelenlegi szabályok szerint csak két oltással lehet utazni, Ausztriában pedig még nem fogadják el az orosz vakcina, a Szputnyik V alapján kiadott dokumentumot. Emiatt sokaknak legalább egy PCR-tesztet kell csináltatniuk, minimum 24, de maximum 48 órával utazás előtt. Az átszállással utazók sokszor ki is csúsznának a határidőből, ha nem az utolsó pillanatban teszteltetnék magukat.

Egy labor bővítéssel készül nyárra, miután jelenleg „120 százalékon” működnek. Tesztet háziorvosoktól is lehet kérni, de ha nem a fertőzés gyanúja miatt van arra szüksége valakinek, akkor ugyanúgy fizetnie kell, mintha magánlaborba menne. Az eredményre is tovább kell várni, mert a kórházi laborok még mindig túlterheltek.

Címlapról ajánljuk
Gulyás Gergely: nincs konkrét béketervünk
Kormányinfó

Gulyás Gergely: nincs konkrét béketervünk

Múlt héten két kormányülés is volt, a szerdai után vasárnap is sor került egyre. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő tájékoztatott a részletekről és válaszolt az újságírói kérdésekre.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×