eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A Göncz Árpád városközpont metróállomás lejárata az átnevezés napján, 2020. január 31-én. Az Árpád híd pesti hídfőjénél fekvő területet a Fővárosi Közgyűlés még 2016-ban a XIII. kerületi önkormányzat kérése nevezte el Magyarország rendszerváltás utáni első köztársasági elnökéről, műfordítóról.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Két gyalogos-aluljáró újulhat meg az M3-as vonalán

A Budapesti Közlekedési Központ Igazgatósága jóváhagyta a Göncz Árpád városközpont és a Határ út metrómegállókhoz kapcsolódó, fővárosi tulajdonú gyalogos-aluljárók felújításáról, valamint felszíni akadálymentesítéséről szóló feltételes kivitelezési közbeszerzési eljárás megindítását. Sikeres eljárás lefolytatása és a forrás biztosítása esetén a munkák előreláthatóan idén év végén kezdődhetnek.

A Budapesti Közlekedési Központ Igazgatósága március végén döntött kettő, az M3-as metró megállóihoz kapcsolódó, fővárosi tulajdonú gyalogos-aluljáró felújításáról és felszíni akadálymentesítéséről. A nyílt közbeszerzési eljárásról szóló ajánlati felhívás április 30-án jelent meg. A tervezett felújítási munkák idén év végén indulhatnak, a műszaki átadás–átvétel folyamata pedig 2023 második negyedévében zárulhat le.

A tervezett felújítással a felszín és az aluljárószint akadálymentesítéséhez kapcsolódóan felvonók épülnek, emellett korszerűsítik a burkolatot, az elektromos energiaellátást és a vízi közműveket is. A fényforrások cseréjével világosabb lesz a közlekedési folyosó, a közbiztonság fokozása érdekében pedig új videómegfigyelő rendszert telepítenek. Időszerűvé vált a korszerűsítés, mert kisebb karbantartásokon kívül nagyobb javítások nem történtek az elmúlt években.

A mostani tervek szerint az M3-as metró felújításával párhuzamosan, annak kiegészítéseként végzik a gyalogos-aluljárók korszerűsítését, így biztosítva kényelmesebb és biztonságosabb utazást a fővárosban közlekedőknek – zárul a BKK közleménye.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×