eur:
393.13
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A vízimentők speciális szállító drónja egy vízben fölfújódó mentőpárnát készül ledobni a mentési bemutatón Tihanynál 2019. június 21-én.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Már hatezren töltötték le a magyar drónapplikációt

A HungaroControl drónpilóták számára fejlesztett alkalmazása a pilóta nélküli légi járművek biztonságos közlekedését garantálja.

Az elmúlt három hónapban csaknem hatezren töltötték le Magyarország drónapplikációját, a mydronespace-t. A drónok üzemeltetésére vonatkozó hazai szabályozásnak megfelelve a magyar légiforgalmi szolgálat 2021. január 1-jétől tette elérhetővé a díjmentes mobilapplikációt – írja közleményében a HungaroControl.

A mydronespace a szabályos és biztonságos drónreptetést segíti elő azzal, hogy a felhasználókat valós időben tájékoztatja a magyar légtérstruktúra aktuális állapotáról és a pilóta nélküli légi járművek számára tiltott vagy bizonyos korlátozásokkal igénybe vehető területekről.

A HungaroControl a mydronespace.hu honlappal is támogatja a drónozókat, akik ott megtalálják a mobilalkalmazással és a légtérhasználattal kapcsolatos információkat, továbbá videósorozat is segíti a felhasználókat a mydronespace kezelésének elsajátításában. A társaság a legnagyobb közösség oldalon egy zárt csoportot hozott létre a drónpilóták számára.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×