eur:
400.39
usd:
362.87
bux:
73059.71
2024. október 3. csütörtök Helga
Ápolók a fehérgyarmati kórház koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán 2021. április 2-án. Az intézmény kizárólag COVID-ellátást végez.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Napi adatok: ötezernél is több új fertőzött, még mindig majdnem 300 halott

Az aktív fertőzöttek száma még mindig növekvőben van, közülük csaknem 11 ezren vannak kórházban.

Az előző napi 6296 után most 5077 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 725 241 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma - derül ki a Koronavírus.gov.hu portál adataiból.

Elhunyt 291 többségében idős, krónikus beteg (egy nappal korábban 206 volt ez a szám), így az elhunytak száma 23 708 főre emelkedett.

Naponta regisztrált új esetek száma - Worldometers
Naponta regisztrált új esetek száma - Worldometers

A gyógyultak száma jelenleg 429 074 fő (csaknem 3 ezer emberrel gyarapodott ez a tábor egy nap alatt), de

az aktív fertőzöttek száma már 272 459 főre emelkedett az előző napi bő 270 ezerről.
Az aktív esetek számának alakulása Magyarországon - Worldometers
Az aktív esetek számának alakulása Magyarországon - Worldometers

10 740 koronavírusos beteget ápolnak kórházban - számuk több mint kétszázzal nőtt egy nap alatt -, közülük 1 249-en vannak lélegeztetőgépen, ők kevesebben vannak, mint egy nappal korábban.

Magyarország a második az uniós oltási ranglistán. A magyar lakosság 29 százaléka már kapott oltást, szemben az uniós 15 százalékos átlaggal. Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma vasárnap estig 2 900 383 fő volt, közülük 1 217 258 fő már a második oltását is megkapta.

Miután a beoltottak száma kedden meghaladta a 2,5 milliót, szerdától megkezdődhetett a lépcsőzetes újraindítás. Szigorú járványügyi intézkedések mellett, de kinyithattak az üzletek, a szolgáltatások és a kijárási tilalom 22 órára tolódott. Emellett a védelmi intézkedések továbbra is érvényben maradnak. Az elmúlt napokban soron kívüli oltáson vehettek részt a bölcsődei, óvodai és iskolai dolgozók. A háziorvosok által beküldött regisztráltakat Pfizer és Szputnyik vakcinákkal oltják a kórházi oltópontokon.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Egészen új rakétákkal támadta Irán Izraelt, de a fegyverek látványos kudarcot vallottak

Az InfoRádónak nyilatkozó Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő elmondta, hogy a még tesztelés alatt álló rakéták 12-15 perc alatt képesek elérni Izraelt. Ennél nagyobb eredményt azonban egyelőre nem tudtak felmutatni az irániak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
Egy hét múlva jön az Energy Investment Forum, a Portfolio energetikai csúcskonferenciája!

Egy hét múlva jön az Energy Investment Forum, a Portfolio energetikai csúcskonferenciája!

Nagy nevek tömegével, és erős szakmai programmal készülünk az október 10-i Portfolio Energy Investment Forum 2024 című konferenciánkra, amely során összesen hat szekcióban, mintegy ötven előadóval és panelbeszélgetés résztvevővel járjuk körbe az energetikai szektor rengeteg fontos kérdését. Még nem késő regisztrálni a rendezvényünkre, amelynek programja itt érhető el, és amelyet folyamatosan frissítünk az aktuális információkkal. Jöjjön el Ön is, és találkozzon az energetikai szakma legfontosabb döntéshozóival!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×