eur:
394.6
usd:
365.77
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Védőfelszerelést viselő orvos a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon a Szent János Kórházban 2020. december 9-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Önkénteseket verbuvál a Covid-osztályokra az orvoskamara

Fontos tudni, hogy a MOK nem tudja garantálni, hogy aki a képzést elvégzi, azt az intézmények alkalmazni is fogják.

„A Covid–osztályokon szinte minden kórházban hatalmas a túlterhelés. Kevés az ápoló és ők is egyre jobban kimerülnek. A következő hetekben ez fokozódni fog. Nem tudni meddig fog tartani és nem tudni hány hullám fog még jönni. A Covid-osztályokon ápolt betegek ellátását nagyban segíthetnék motivált, a speciális feladatokra kiképzett, fegyelmezett és megbízható laikusok” – olvasható a Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Szervezetének Facebook-felhívásában.

Mint írják, készítettetek egy képzési programot tréinggel, amely elsajátításához – állításuk szerint – 3-4 óra elégséges, hangsúlyozva, hogy „ez nem nyújt szakképesítést, és nem helyettesíti a képzett ápolókat”. Továbbá azt is kiemelik, hogy a MOK nem tudja garantálni, hogy aki a képzést elvégzi, azt az intézmények alkalmazni is fogják, mert az a kórházak vezetésén és a hatóságok együttműködésén fog múlni.

„De a törvények és az Emmi álláspontja szerint az önkéntes segítésre van lehetőség. Gyakorlatilag csupa olyan feladatra készítjük fel önöket, amit sokan otthon is végeznek hozzátartozóik ápolása során” – írják.

A szervezet azt is pontosan részletezi, hogy miből áll a képzés, valamint, hogy kik jelentkezhetnek és milyen módon.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×