eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnökségi ülésére érkező Lovász László elnök integet az akadémia tervezett átalakítása ellen szervezett tüntetés résztvevőinek az MTA székháza előtt Budapesten 2019. február 12-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor gratulált Lovász Lászlónak

"Kivételes büszkeséggel nyugtázhatjuk, hogy 2005 és 2012 után ismét magyar tudós lett a matematikai Nobel-díjként számon tartott Abel-díj egyik kitüntetettje" – írta a magyar miniszterelnök az MTA volt elnökének.

Orbán Viktor miniszterelnök levélben gratulált Lovász László Széchenyi-díjas matematikusnak, a Magyar Corvin-lánc tulajdonosának, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnökének az idei Abel-díj elnyeréséhez – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor szerint "mindannyiunk számára felemelő érzés, amikor a világban megsüvegelik honfitársaink kiemelkedő teljesítményét, azonban most kivételes büszkeséggel nyugtázhatjuk, hogy 2005 és 2012 után ismét magyar tudós lett a matematikai Nobel-díjként számon tartott Abel-díj egyik kitüntetettje".

Mint írta, örömmel értesült arról, hogy az elméleti számítógép-tudomány és a diszkrét matematika terén meghatározó jelentőségű munkásságukért és abban játszott szerepükért, hogy ezek a modern matematika központi területeivé válhattak, idén Lovász László és Avi Wigderson kapta meg a világ legrangosabb matematikai elismerését.

"Engedje meg, hogy az Abel-díjhoz ezúton gratuláljak, és további, tudományos sikerekben gazdag esztendőket, valamint jó egészséget kívánjak Önnek" – írta Lovász Lászlónak Orbán Viktor.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: nem adjuk oda a brüsszeli bürokratáknak

Az olasz és a magyar két szabadságharcos nép, amely sohasem adja meg magát, sohasem adja fel a szabadságát, és sohasem engedi át az országát idegeneknek - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Olaszországban, a Matteo Salvini vezette Liga nagygyűlésén, amelyet a Bergamo közeli Pontida kisvaros mezején tartottak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×