eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Nyitókép: Pexels.com

Hogyan vásároljunk részletre és mi kell az áruhitelhez? (x)

A koronavírus terjedése miatt a műszaki cikkek vásárlására fordított költéseink jelentősen növekedtek. Ehhez nagymértékben hozzájárult az iskolákban megvalósult online oktatás és a munkavállalók körében elterjedt otthoni munkavégzés (home office). A legtöbb webshop külön erre a célra hozott létre részletfizetési lehetőségeket.

Az áruvásárlási hitel az a rövid- vagy középlejáratú fogyasztási hitel, amely egy közepes értékű termék (a megigényelhető összeg hozzávetőlegesen 50 000 és 1 500 000 forint között mozog) megvásárlásának finanszírozását biztosítja. A kölcsönből megvásárolt terméket vagy árut azonnal megkapjuk, a kifizetést pedig ráérünk később rendezni a hitel törlesztésével. A járványhelyzetben a hagyományos áruhitel mellett már online áruhitel (e-hitel) is kérhető, az e-kereskedelem folyamatos fejlődésének köszönhetően. Ebben az esetben az igénylés, valamint a hitelbírálat is online (például gyors videós vagy telefonos beazonosítással) működik. Ugyanakkor hitelfelvétel előtt alaposan gondoljuk át, hogy mennyire vagyunk fizetőképesek, illetve mekkora lesz majd a törlesztőrészletünk.

Az eMAG például a Cofidis segítségével végzi az áruhitelt. Vásárlás után és a termék kiválasztásakor meg kell jelölni a megfelelő hitelkonstrukciót, aztán a következő adatok megadására van szükség:

  • életkor (betöltött 18. életév),
  • állandó magyarországi lakcím,
  • a hitelt kérelmező nem szerepel adósként a negatív KHR listán,
  • van saját telefonos elérhetőség,
  • rendszeres – minimum nettó 70 000 forint – jövedelem,
  • alkalmazott (minimum 3 hónapos munkaviszony a jelenlegi munkahelyen)

Az előírt dokumentumok

  • személyi igazolvány / kártya alapú vezetői engedély / az útlevél mindkét oldalának másolata
  • lakcímkártya – a lakcímet tartalmazó oldal fénymásolata

Jövedelemigazolás

500 000 forint alatti hitelösszeg esetén: Két hónapnál nem régebbi bankszámlakivonat minden oldalának másolata arról a számláról, ahová a jövedelmünk érkezik (bankszámlakivonat formátuma lehet eredeti, fénymásolat vagy online bankból kinyomtatott kivonat), vagy a szerződéscsomagban található munkáltatói igazolás (https://www.cofidis.hu/dokumentumok), a munkáltató által kitöltve. Az igazolás 30 napnál nem lehet régebbi, eredetiben küldendő be, mely lehet a csomagban található vagy azzal megegyező tartalmú nyomtatvány.

Nyugdíj esetén: Nyugdíj éves elszámolólap másolata, vagy ha rokkantsági ellátásban részesülünk, akkor ezen dokumentum mellé csatoljuk a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság által kiállított határozat fénymásolatát is.

500 000 forint feletti hitelösszeg esetén: a munkáltatói igazolás 30 napnál nem lehet régebbi, eredetiben küldendő be, mely lehet a csomagban található vagy azzal megegyező tartalmú, a munkáltató által megfelelően kitöltött nyomtatvány.

Nyugdíj esetén: az eljárás hasonló az 500 000 forint alatti jövedelemigazoláshoz.

Az eMAG.hu-n számos termék részletre is megvásárolható, a mobiltelefonoktól, az IT termékektől, a tabletektől vagy a konzoloktól kezdve a háztartási cikkekig mind megtalálható a kínálatban.

Mi van akkor, ha egy új laptopot szeretnénk vásárolni részletfizetéssel? Milyen lehetőségek vannak? Egy Lenovo Ideapad például már 159 990 forintért megvásárolható. A törlesztése a 12 hónapos áruhitel esetén így néz ki: Standard áruhitel – thm: 24,99% Cofidis bank közreműködésével, a teljes fizetendő: 181 272 forint, a havi törlesztőrészlet 15 106 forint.

Vásárlás akár 0% thm-mel?

Az a legjobb és főleg hosszabb távon, ha szinte nulla hiteldíjmutatóval szerezzük be a kiválasztott műszaki cikket. A Cofidis már 2020-ban tájékoztatta az ügyfeleit, hogy a hivatalosan előírt 5,9%-os thm csak most „érvényesíthető”, tehát ha később akarunk vásárolni, akkor abban az évben érvényes hiteldíjmutató lesz az irányadó. Érdemes még időben tájékozódni a hitelek és a feltételek kapcsán, hogy ne érjenek minket kellemetlen meglepetések.

(x)

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×