eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Karácsony Gergely főpolgármester az 1956-os pesti nők előtt tisztelgő arcképkiállítás megnyitóján az V. kerületi Városháza parkban 2020. október 23-án.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Lokális szigorítások lehetősége - megszólalt Karácsony Gergely

Budapest főpolgármestere is reagált Galgóczi Ágnes szavaira, miszerint a fertőzöttség szintje szerint régiós intézkedések bevezetése is szóba kerülhet.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi főosztályának vezetője vasárnap beszélt arról, hogy akár megyénként, régiónként eltérő járványügyi intézkedéseket vezethetnek be a jövőben (a kormány az ígéretek szerint holnap, március 17-én dönt a március 22-ig érvényben lévő lezárások sorsáról és a járvány további kezelésének módjáról).

Galgóczi Ágnes arról is beszélt, hogy Budapesten és Pest megyében van a legtöbb fertőzött (a megyei fertőzöttségi adatokról és a leginkább romló helyzetű térségekről itt írtunk). Karácsony Gergelytől ezek kapcsán megkérdezték, vajon mindez jelenti-e azt, hogy Budapestre vonatkozóan újabb korlátozó intézkedéseket tervez a kormány.

A főpolgármester a Facebookon közölte:

sem ó, sem a városvezetés nem kapott egyelőre ilyen szándékról tájékoztatást.

Ezzel együtt megosztott egy térképet is a fertőzöttségi adaokról, megjegyezve, hogy Európában több helyen vezettek már be régiónként eltérő intézkedéseket, amelyek kapcsán gyakorta a tekintélyes német Robert Koch Intézet iránymutatását veszik alapul: a 100 ezer lakosra eső heti 100 fertőzött fölött egy adott régió, vagy ország nem tudja kontrollálni a járványt, ezért kell korlátozásokat bevezetni.

"Budapest ebből a szempontból a 400-600 közötti sávban van a legtöbb megyével együtt. Pest megye, Fejér, Győr, Nógrád a 600-800 közötti sávban és két megye, Somogy és Komárom a 800 fölötti sávban az általam ismert legutóbbi statisztikák alapján. A statisztikák mögött persze – elmondom mindannyiszor – életek és sorsok vannak. A helyzet tehát mindenhol nagyon rossz, vagyis egyáltalán nem megnyugtatásnak szánom a tényt, hogy az országon belül mégsem a legnépesebb Budapesten a legrosszabb" – írta Karácsony Gergely.

Megjegyezte: a kellő mértékű átoltottságig továbbra is szükség lenne tömeges tesztelésre (erre szervezést és helyszíneket ajánlott Budapest, de a kormány nem élt ezzel), kontaktkutatásra, tiszta és világos kommunikációra.

Jópáran kérdezték a hosszú hétvégén, hogy az NNK bejelentése, amely szerint régiónként eltérő korlátozó intézkedések...

Közzétette: Karácsony Gergely2021. március 15., hétfő
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×