eur:
394.93
usd:
367.86
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Nyitókép: pixabay

Digitális ugródeszka: milliókat érő segítség érkezik

Nehéz helyzetben lévő általános iskolák számára Digitális ugródeszka néven pályázatot indít a Telenor és a Magyar Református Szeretetszolgálat. A projekt keretösszege 10 millió forint.

A Telenor Magyarország és a Magyar Református Szeretetszolgálat együttműködésében megvalósuló Digitális ugródeszka nevezetű pályázat célja, hogy olyan hátrányos helyzetű településeken működő iskolákat segítsen a digitális oktatásra való átállásban, illetve az abban való előrelépésben, amelyek jelen pillanatban vagy olyan eszközparkkal rendelkeznek, ami elavult, vagy egyáltalán nincsenek meg a megfelelő eszközeik, hogy a fejlett technológiai programokat használják.

A pályázati konstrukció keretében egyfelől eszköztámogatásokat kívánnak biztosítani – notebookokra és tabletekre kell gondolni –, továbbá lehetőséget az iskolai pedagógusok számára, hogy részt vegyenek a Telenor HiperSuli digitális módszertani képzésén – ismertette az InfoRádióban Lutár Balázs, a szeretetszolgálat igazgatóhelyettese.

A pályázat keretösszege 10 millió forint, amiből maximum öt iskola támogatása tud megvalósulni. A pontos felhívás a hipersuli.hu/digitalis-ugrodeszka/ című internetes felületen érhető el, a pályázatokat február 10-ig várják. A kiírás célcsoportját a társadalmi-gazdasági és infrastrukturális szempontból kedvezményezett és/vagy jelentős munkanélküliséggel sújtott településeken működő felső tagozattal rendelkező általános iskolák képezik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 11:39
×
×
×
×