eur:
394.45
usd:
365.3
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
A Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. (FKF) munkatársai szemétszállító járműbe - kukásautóba - rakják, majd elszállítják a főváros XII. kerületének egyik mellékutcájából a lakosság által előző nap a járdára kitett, majd guberálók által időközben jócskán széttúrt lomot. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Jászai Csaba

Ezzel magyarázza az FKF a kukacsökkentést

9,4-ről 7,5 milliárd forintra csökken a pénz, amit feladatellátásra fordíthat a köztisztasági vállalat. 3000 zöld kukát szerelnek le.

Csaknem 3000 hulladékgyűjtővel lesz kevesebb a fővárosban január végére - tudta meg az InfoRádió az Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. köztisztasági főigazgatójától.

Szabóné Müller Timea azt mondta: a közterületi szeméttároló edények számának csökkentésére azért van szükség, mert a kormányzati elvonások miatt csaknem 1,9 milliárd forinttal kevesebb jut idén a köztisztasági feladatokra.

"Alkalmazkodnunk kell. 2020-ban az elfogadott költségvetésünk 9,4 milliárd forint volt, most 7,5 milliárdból működik a köztisztasági divízió, ebből lehet látni, hogy

1,9 milliárd forinttal kapunk kevesebb forrást a fővárostól.

A főváros nyilván kevesebb munkát tudott megrendelni az FKF-től, így van az, hogy a zöld közterületi hulladékgyűjtőkből is kevesebbet fogunk tudni üzemeltetni idén" - tisztázta Szabóné Müller Tímea.

Egyharmados kukacsökkentéssel kalkulálnak, az intézkedéstől éves szinten több mint 120 millió forint megtakarítást remélnek.

Jelen pillanatban

11 500 körüli a zöld kukák száma, de a kihasználtságban és a terheltség időszakosságát tekintve is nagyon változékony a helyzet, amit az FKF eddig nem követett le,

ugyanúgy takarított-ürített minden kukát eddig, mintha "mi sem történt volna". A kukaleszerelési hullám minden kerületet érint, és mivel nincsen a cég abban a helyzetben, hogy "más helyett dolgozzon", számos gyorsétterem és élelmiszerbolt elől eltűnnek majd a zöld kukák; az ott keletkező hulladék kezelése ugyanis az adott vállalkozás felelőssége az FKF szerint.

A mintegy 3000 kuka leszerelése január végére lezárulhat.

Az FKF egyébként kéri a lakosságot, hogy a közterületen keletkezett szemetet lehetőség szerint otthon dobja ki az adott esetben szelektív szemetesbe.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×