eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Strasbourg, 2018. szeptember 11.Az Európai Parlament Multimédiás Központja által közreadott képen Szájer József fideszes európai parlamenti képviselő felszólal a Sargentini-jelentés vitáján az Európai Parlament plenáris ülésén, Strasbourgban 2018. szeptember 11-én. (MTI/Európai Parlament Multimédiás Központja/Genevieve Engel)
Nyitókép: MTI/Európai Parlament Multimédiás Központja/Genevieve Engel

Visszaküldi diplomata-útlevelét Szájer József

A politikus már kiürítette az irodáit, leadta a kulcsait, az igazolványát, szavazókártyáját és a számítógépeit, és nem vett részt az Európai Parlament munkájában.

Szájer József képviselő úr jelezte, hogy visszaküldi a diplomata útlevelét – kapott választ kérdésére a Blikk a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól. Szájer jogosultsága a diplomata-útlevélre egyébként a képviselői megbízatása végével megszűnt, ezután csak „rendkívül indokolt esetben”, külügyminiszteri engedéllyel birtokolhatott volna ilyen okmányt (mint például egyes sportolók).

A diplomata-útlevél visszaadásával az egykori fideszes EP-képviselőt többé nem illeti meg a diplomáciai mentesség, ami azt is jelenti, hogy a belga hatóság lefolytathatja azt az eljárást, amit kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt indítottak. A politikus tavaly év végén Brüsszelben a koronavírus elleni rendelkezéseket megsértve részt vett egy házibulin, majd a rendőrség megérkezésekor menekülni próbált. Szájer József már a botrány kipattanásakor tagadta, hogy a táskájában talált drog az övé lenne.

A lap úgy tudja, a politikus kiürítette az irodáit, leadta a kulcsait, az igazolványát, szavazókártyáját és a számítógépeit, de közvetlen kollégái nem árulták el, személyesen tette-e. Európai parlamenti mandátumáról a botrány kipattanása előtt lemondott, 2020. december 31-gyel.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×