eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Védőfelszerelést viselő orvos a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon a Szent János Kórházban 2020. december 9-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Kissé megint emelkedtek a magyar adatok

Az aktív fertőzöttek száma december 17-e óta csökken, de még mindig mintegy 170 ezer magyart tartanak nyilván betegként.

A központi koronavírus-oldal friss adatai szerint keddre 902 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 317 571 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Szombaton 1198, vasárnap 698, hétfőn 609 volt az adat.

Elhunyt 131 többségében idős, krónikus beteg (ez a szám 17-tel magasabb az előző napi adatnál), így az elhunytak száma 9292 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 138 365 fő.

Az aktív fertőzöttek száma 169 914 főre csökkent.

Kórházban 6298 koronavírusos beteget ápolnak (+37), közülük 444-en (-4) vannak lélegeztetőgépen.

A napi új esetek száma és a hétnapos mozgóátlag (Forrás: Worldometers)
A napi új esetek száma és a hétnapos mozgóátlag (Forrás: Worldometers)
A halálozások napi száma és a hétnapos mozgóátlag (Forrás: Worldometers)
A halálozások napi száma és a hétnapos mozgóátlag (Forrás: Worldometers)

Az öt kijelölt kórházi oltóponton ma is zajlik az egészségügyi dolgozók oltása. A járvány lassítása és a kórházak teljesítőképessége érdekében továbbra is fontos a védelmi intézkedések betartása. A kijárási tilalom szilveszterkor életben lesz. Kerülni kell a csoportosulást és a tömeget, hordani a maszkot, ahol kötelező (beltérben és számos település közterein is), továbbá fontos a távolságtartás.

Budapesten 117 újabb fertőzöttet azonosítottak, Pest megyében 66-ot. Az újonnan regisztráltak száma Szabolcsban 92, Csongrád-Csanádban 70, Hajdú-Biharban 67, míg Vas megyében mindössze 13.

Forrás: koronavirus.gov.hu
Forrás: koronavirus.gov.hu

Hatósági házi karanténban 21 667-en vannak, a mintavételek száma 2 621 427-re nőtt.

A központi oldalon emlékeztetnek: koronavírus-járvány elleni védekezés új szakaszához érkezett azzal, hogy szombaton megérkezett az első vakcina-szállítmány Magyarországra és megkezdődött az egészségügyi dolgozók oltása. Az első Pfizer-vakcina szállítmány 9750 adag oltóanyagot tartalmazott, ez 4875 fő beoltására elegendő az ismétlő oltás szükségessége miatt. A következő szállítmány Pfizer-vakcina várhatóan még december végén megérkezhet, és azt újabbak követik majd, érkezésükkel egy ütemben folytatódik az egészségügyi dolgozók oltása.

Hétfő délután 6000 ampullányi orosz vakcina is érkezett Magyarországra. A szállítmányt a Nemzeti Népegészségügyi Központba vitték, és a szakemberek hamarosan döntést hoznak az oltóanyag felhasználásának módjáról. Oroszországban 40 ezer ember bevonásával már túl vannak a klinikai tesztelésen, aminek az eredménye 91,4 százalékos hatékonyságot mutat.

2021 első felében várhatóan újabb vakcinák kaphatják meg a gyógyszerészeti hatóságok engedélyét, és akkor Magyarországra további vakcinák is érkezhetnek, amelyekkel megkezdődhet a lakosság tömeges oltása.

A védőoltás ingyenes és önkéntes lesz, így mindenképpen érdemes rá regisztrálni, hogy a hatóságok fel tudják majd venni a kapcsolatot a jelentkezőkkel. A védőoltásra eddig több mint 300 ezren regisztráltak védőoltásra a Vakcinainfó honlapon.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×