eur:
397.24
usd:
356.66
bux:
73896.18
2024. október 1. kedd Malvin
Nyitókép: Facebook/Karácsony Gergely

Karácsony Gergely vakcinaügyben: bízzunk a hatóságokban!

A beoltatás mellett kampányol Budapest főpolgármestere is.

A vakcina megérkezése új szakaszt nyithat a koronavírus-járvány elleni védekezésben, de ehhez az kell, hogy az emberek bízzanak a hatóságokban, és beoltassák magukat - írta Karácsony Gergely főpolgármester hétfőn Facebook-oldalán.

"Bizalmat azonban csak a polgáraival őszintén beszélő kormány tud kiérdemelni. A magyar kormány viszont mindent megtesz azért, hogy elkenje a járvánnyal kapcsolatos adatokat" - fogalmazott a főpolgármester.

Karácsony Gergely közölte: a kormány hiába titkolta, mivel az európai statisztikai hivatal adataiból kiderült, hogy Budapesten feleakkora volt a járvány miatti halálozás, mint az ország egészében.

Azt írta, alig lehet tudni valamit a halálozási adatok területi eloszlásáról, pedig azoknak alapvető fontosságuk lenne a védekezésben.

Hiába titkolták, az európai statisztikai hivatal adataiból kiderült: Budapesten fele akkora volt a járvány miatti...

Közzétette: Karácsony Gergely2020. december 27., vasárnap

A hivatalos honlap csak Budapest adatait közli külön, nyilván azért, mert a járvány első hullámban a fővárosban magas volt a halálozás, és ezt "a fővárosi vezetés nyakába lehetett varrni" - vélekedett a politikus.

Hozzátette: viszont jelenleg ennek az ellenkezője történik,

a budapesti halálozási adatok sokkal jobbak az átlagosnál,

és "a kormány persze erről hallgat". "A kormány hallgat arról is, hogy valószínűleg sokkal többen veszítették életüket a járvány miatt, mint az a koronavírus-statisztikában szerepel. A korábbi évekhez képest ugyanis jóval többen haltak meg ezekben a hónapokban - mi más oka lehetne ezeknek a pluszhalálozásoknak, mint a járvány és a járvány miatt leterhelt egészségügy problémái?" - írta.

Karácsony Gergely kiemelte, a magyar statisztikai hivatal nem közli a halálesetek területi eloszlását, az európai statisztikai hivatal azonban igen.

És ezek az adatok megdöbbentőek: egyes megyékben a járvány tetőzésekor csaknem kétszer annyian haltak meg, mint az előző évek azonos időszakában, míg máshol, például Budapesten, ennek a töredékét látjuk - közölte a főpolgármester.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×