eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Koronavírustesztre érkezőket vár egy egészségügyi alkalmazott egy panamavárosi autós tesztközpontban 2020. július 14-én. Panamában eddig 48 096 koronavírussal fertőzöttet azonosítottak, 960-an életüket veszítették.
Nyitókép: MTI/EPA-EFE/Bienvenido Velasco

Ezer fölötti koronavírus-fertőzöttségi adat, 180 elhunyt

Valamelyest csökkent az aktív fertőzöttek száma, és még mindig magas a kórházban kezelteké. Az elhunytak száma ötödik napja van a 180-as számnál vagy afelett.

Meghalt 180, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 1238 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu kedden. Tavasz óta 306 368-ra nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 8462-re emelkedett. A gyógyultak száma 108 676.

Az aktív fertőzöttek száma csökken, jelenleg 189 230-en vannak,

4656-tal kevesebben a vasárnapinál. Az aktív fertőzöttek 18 százaléka, az elhunytak 20 százaléka, a gyógyultak 21 százaléka budapesti.

Kórházban 27-tel több, 7124 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 5-tel többen, 522-en vannak lélegeztetőgépen.

Budapesten 160 újabb fertőzött került be a nyilvántartásba, Pest megyében 139,

Szabolcs-Szatmár-Beregben 103, Hajdú-Bihar megyében 94-et, Baranya megyében 93-at. Az erősen fertőzöttnek számító Borsod-Abaúj-Zemplénben 35-öt, Győr-Moson-Sopronban mindössze 20-at, Nógrádban pedig csupán 12-t regisztráltak az utóbbi egy napban.

A szennyvízvizsgálatok alapján több településen és Budapest környékén is várható a helyzet romlása - térkép itt.

Forrás: koronavirus.gov.hu
Forrás: koronavirus.gov.hu

A mintavételek száma tavasz óta összesen 2 528 225-re emelkedett (+7937).

Hatósági házi karanténra 35 624 embert köteleztek (+3138).

A tájékoztató oldalon emlékeztetnek: a veszélyhelyzettel kihirdetett védelmi intézkedések, amelyeket a kormány további egy hónapig meghosszabbított, tehát január 11-ig fennmarad a jelenlegi kijárási tilalom és a többi védelmi intézkedés. Az egészségügyi védekezés fenntartása érdekében a kormány egy félévvel meghosszabbította a járványügyi készültséget is.

Karácsony szentestéjére, december 24-ről december 25-dikére virradó éjszakára felfüggesztette a kijárási tilalmat (ennek már pontos határideje is megjelent a közlönyben), és a magánrendezvények, családi összejövetelek 10 fős létszámkorlátjába a 14 év alattiak nem számítanak bele. A kormány keddtől (másfél hónapra) felfüggesztette a Nagy-Britanniából érkező repülőjáratokat is.

Az esti kijárási tilalom szilveszterkor életben lesz.

Már lehet regisztrálni a védőoltásra a https://vakcinainfo.gov.hu/ honlapon. A kormány mindent lehetséges külföldi vakcina beszerzéséről tárgyal, eddig 17,5 millió adag oltóanyagot kötött le. Elsőként a Pfizer-vakcina kapott európai gyógyszerhatósági és európai bizottsági engedélyt, azzal kezdődhetnek meg védőoltások december végén.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×