eur:
396.47
usd:
370.83
bux:
0
2024. június 28. péntek Irén, Levente
Nyitókép: OVF/Facebook

Hiába termelik ki gyorsan és nagy mennyiségben az olajszennyezést, a rehabilitáció hosszú lesz

Már több mint 400 ezer kilogramm veszélyes hulladéktól tisztították meg a vízügyes szakemberek a szigetszentmiklósi olajszennyezés helyszínét.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) közleménye szerint munkagépekkel egész hétvégén folyamatosan dolgoztak a kárelhárításon. Vasárnap mintegy 160 ezer kilogrammnyi szennyezett növényzetet és iszapot szállítottak el, így már több mint 400 ezer kilogramm veszélyes hulladéktól szabadították meg a Ráckevei (Soroksári)-Dunát – közölték.

Azt írták, hogy munkába állt egy újabb vákuumszivattyús "olajleszedő" eszköz is, így vasárnap mintegy 6000 liter olajat és olajos vizet sikerült eltávolítani. A területen jelenleg 14 ezer liter szennyezett vizet tárolnak tartályokban, ezt hétfőn egy szakcég elszállítja.

Az OVF ismét felhívta a figyelmet arra, hogy "a szennyezés előtti állapot elérése még évekig eltart".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
Új európai parlamenti frakció jöhet, Orbán Balázs is megszólalt

Új európai parlamenti frakció jöhet, Orbán Balázs is megszólalt

A Politico értesülései új európai parlamenti frakció alapításában gondolkodik a Fidesz, a Jaroslaw Kaczynski vezette korábbi lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságosság (PiS), Andrej Babis volt cseh miniszterelnök pártja, az ANO, továbbá az előző szlovén kormányfő, Janez Jansa pártja, a Szlovén Demokrata Párt. Eközben Babis korábbi cseh kormányfő már bejelentette az új frakció létrehozását, míg Orbán Balázs, Orbán Viktor magyar miniszterelnök politikai tanácsadója úgy fogalmazott a 444-nek, hogy van esély arra, hogy összeáll a csoport.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×