eur:
392.88
usd:
363.43
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Facebook/Karácsony Gergely

Karácsony Gergely Orbán Viktornak: "Hát akkor ez kész, ennyi volt" 

Az iparűzési adó szombaton bejelentett megfelezése szerinte "nagyjából egy Lánchíd árának elvételét jelenti".

Karácsony Gergely Facebook-bejegyzéssel reagált Orbán Viktor szombati bejelentéseire, amelyekkel kibővítette a járványhelyzetben szükségessé vált gazdaságvédelmi akciótervet.

"Hát akkor ez kész, ennyi volt" - kezdte bejegyzését. Szerinte "Orbán Viktor ma bejelentette a magyar önkormányzatiság kivégzését".

Megfogalmazása szerint az iparűzési adó harminc évig volt az önkormányzatok által végzett közszolgáltatások legfontosabb alapja.

"A megfelezése nem kezeli, hanem mélyíti a válságot. A vállalkozásoknak ez nem jelent érdemi segítséget, hiszen az adó mértéke meglehetősen alacsony és egyébként is bevétel alapján kell fizetni: aki bajban van, eleve kevesebbet fizet."

Ennek a miniszterelnöki bejelentésnek szerinte semmi köze a gazdasági válság kezeléséhez, "sok települést küld padlóra, taszít kilátástalan helyzetbe, veszélyezteti a közszolgáltatások ellátását".

"A veszteségben osztozik Budapest is, a Fővárosi Önkormányzat számára ez nagyjából egy Lánchíd árának elvételét jelenti, akkora kiesést, amennyiből a közvilágítást, a köztisztaságot és a zöldfelületek fenntartását fizetjük."

Szerinte ennek a felelőtlen kormánypolitikának a társadalmi, gazdasági és politikai következményei beláthatatlanok.

"Az önkormányzatok összefogása, közös fellépése, a választóink bevonása ebbe a küzdelembe elkerülhetetlen. Mert a városok kifosztása nem kormányzás!" - zárta szavait.

Hát akkor ez kész, ennyi volt. Orbán Viktor ma bejelentette a magyar önkormányzatiság kivégzését. Az...

Közzétette: Karácsony Gergely2020. december 19., szombat
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×