eur:
395.45
usd:
368.5
bux:
71924.22
2024. július 2. kedd Ottó
Foodora
Nyitókép: Pixabay

Másodszor is megugrott az ételfutárok száma

A november 11-e óta érvényes korlátozó intézkedések értelmében az éttermek ma már csak elvitelre szolgálhatják ki vendégeiket - az igény pedig jókora.

A futárkodás népszerű, főleg azok körében, akik a korlátozások miatt elvesztették a munkájukat és nincs lehetőségük elhelyezkedni a szakmájukban. Több színész, zenész, rendezvényszervező, fotós és pincér is futárként keresi ezekben a hónapokban a kenyerét, de van tévébemondó, értékesítési igazgató és tanár is, aki a futárkodás mellett döntött. Van, aki főállásként „ül nyeregbe”, de nagyon sokan mellékállásként tekintenek a futárkodásra – írja a hirado.hu.

A portál megkeresésére a NetPincérnél közölték, tavasszal több mint ezer új futárral bővültek. A cég szerint

ez a munka akkoriban sokaknak mentőövként szolgált, de sokan azóta is futárként dolgoznak.

Jelenleg több mint háromezer NetPincér Go futárpartnerrel dolgozik az étel- és élelmiszer-szállítással foglalkozó vállalat, és mind a fővárosban, mind vidéken növekszik a futárok száma – közölte a NetPincér marketingigazgatója. Blaumann Debóra azt nem tudta megmondani, hogy a koronavírus-járvány pontosan hány százalékkal járult hozzá a bővülésükhöz, hiszen amúgy is felfutóban van az online ételrendelés.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 11:39
×
×
×
×