eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Az új koronavírussal fertőzött betegek kezelését végző intenzív osztály munkatársa a prágai Általános Egyetemi Kórházban 2020. április 7-én.
Nyitókép: Petr David Josek

A mai napig küszködik a koronavírussal a 17. igazolt magyar beteg

A 41 éves Tamás még márciusban kapta el a kórt, több mint tíz napig lebegett élet és halál között.

Tamás kálváriája a koronavírus miatt több mint nyolc hónapja tart. Március 12-én, amikor kiderült, hogy elkapta, mentővel vitték Nyíregyházáról Budapestre, mert az állapota olyannyira romlani kezdett.

„Ha minden igaz, én vagyok a 17. igazolt beteg. Több mint egy hét után egyik pillanatról a másikra világossá vált, intenzív osztályra kerülök. Mivel a Szent László intenzív osztálya addigra telítődött, átvittek az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe. Ekkor már folyamatosan fulladtam, levert a víz, szédültem” – idézte föl a Borsnak.

A férfi másnap lélegezetetőgépre került. Az altatás időszakából csak arra emlékszik, hogy rettenetes rémálmai voltak. Egyszer az is megesett, hogy emiatt kitépte magából a csöveket.

Az orvosok a családjának azt mondták, nem fogja túlélni.

Tamás 11 napig volt gépen, és elmondása szerint

egy hét kellett ahhoz, hogy kitisztuljon a tudata.

Végül április 24-én engedték ki a kórházból, és bár azóta már több mint fél év telt el, még mindig csúnyán köhög. „Sajnos szövődmények is felléptek. Szívnagyobbodásom lett, több apró helyen valószínűleg hegesedett a tüdőm, és mélyvénás trombózis alakult ki a lábamban, nem beszélve a gyakori fejfájásról, szédülésről és a terhelésre fellépő légszomjról – sorolta a gépészmérnökként dolgozó férfi, aki most is táppénzen van.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Az évente megépülő húszezer új lakás nagyon elenyésző szám a négy és fél milliós országos lakásállományhoz képest – mondta az InfoRádióban az MBH Jelzálogbank vezérigazgatója. Nagy Gyula arról is beszélt, hogy az otthonfelújítási programban a nyílászárócsere a legolcsóbb beruházás, a homlokzati és födémszigetelés viszont jelentős kiadásokkal jár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×