eur:
393.13
usd:
363.67
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A kővel, sárral, hordalékkal elöntött Dömösi átkelés vasúti megálló 2020. június 18-án. A heves esőzés miatt a lezúduló kő- és sárlavina megrongálta a vasúti töltést, pótlóbuszok közlekednek Szob és Nagymaros között. A hordalék eltorlaszolta a Vácot Szobbal összekötő 12-es főutat is, amelyet lezártak a 18-as kilométernél, Zebegény határában.
Nyitókép: A kővel, sárral, hordalékkal elöntött Dömösi átkelés vasúti megálló 2020. június 18-án. (MTI/Mónus Márton)

A szobi vasútvonalon visszaáll a normál menetrend - fotók

November elejétől járnak a megszokott módon a vonatok a Nyugati Pályaudvar és Szob között.

Október végére befejezi a MÁV a nyár eleji esőzések okozta károk helyreállítását a Nagymaros és Zebegény közötti szakaszon, így november elsejétől visszaáll az eredeti menetrend a Budapest-Vác-Szob vasútvonalon.

Forrás: MÁV
Forrás: MÁV
Forrás: MÁV
Forrás: MÁV
Forrás: MÁV
Forrás: MÁV

A MÁV közleménye szerint a további káresetek megelőzése, a biztonságos vasúti és a közúti közlekedés érdekében a vasúttársaság a Nagymaros és Zebegény közötti, Szent Mihály-hegynél lévő területet folyamatosan sziklaőrrel figyelteti.

A helyreállítást június 20-án kezdte meg a MÁV. A munkálatok során

a vasúttársaság megközelítőleg 10 ezer köbméter hordalékot szállíttatott el az érintett szakaszról.

A vasúti pályán a sínpárok közötti drótfonatos életvédelmi kerítés helyreállítása még folyamatban van, továbbá a vasúti kábelek és felsővezetékek cseréjét is elvégzik - tudatta a vasúttársaság.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×