eur:
392.88
usd:
363.36
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Railcolornews.com

Már a tesztpályán fut az első magyarországi tram-train szerelvény

A Valenciában készülő villamos-vonat első nyolc szerelvénye egy év múlva érkezik Magyarországra, Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedik majd.

Az első magyarországi tram-train vonalra nyolc villamosvonatot rendeltek meg a Stadler Railtől 2017 májusában, 2020 júliusában pedig további négy szerelvénnyel egészítették ki a megrendelést – számolt be a railcolornews.com.

A tizenkét, alacsonypadlós szerelvény jár majd Szeged és Hódmezővásárhely között, ezzel segítve több ezer ember ingázását. A városokon belül elektromos üzemben futnak majd a szerelvények, míg a, városokat összekötő vonalon pedig a dízelmotort fogják használni.

A városokban a kétirányú járművekre 50 km/órás sebességkorlátozás vonatkozik, a városokon kívül pedig akár 100 km/órás sebességet is elérhetik a 37,2 méter hosszú, 2.65 méter széles szerelvények, amelyek egyszerre 216 utast tudnak szállítani.

Az első szerelvény már kigördült a valenciai gyárból, és megkezdte a próbaüzemet. Az egyéves tesztet követően az első nyolc kocsi 2021 őszén érkezik Magyarországra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×