eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa sajtótájékoztatót tart a Szent László kórházban kivizsgált, a kínai Vuhanból hazatért magyarok és az előző napon este beszállított kínai állampolgár állapotáról a Szent László Kórházban 2020. február 4-én. Szlávik János közölte: mindenki egészséges, akit az új koronavírus gyanújával kórházi megfigyelés alatt tartanak Magyarországon.
Nyitókép: Kovács Attila

Szlávik János elárulta, mikorra lehet biztonsági védőoltás a koronavírus ellen

Addig is azt ajánlja a Dél-Pesti Centrumkórház infektológus főorvosa, hogy az, aki teheti, oltassa be magát influenza ellen.

Szlávik János az ATV reggeli műsorában arra a kérdésre, hogy a tesztek számának visszaesése mellett stabilizálódott a nyilvántartott fertőzöttek száma, úgy reagált: vannak olyan országok, ahol egymillió emberre 985000 szűrés jut, mégis majdnem 100 ezer betegük van. Ennek ellenére – tette hozzá a főorvos – helyes, hogy jóval többet szűrünk mint tavasszal.

A főorvos hangsúlyozta: az elmúlt hetekben nemcsak az esetek, hanem a kórházban fekvő betegek, sőt az intenzíven fekvők száma is megnőtt. Mint mondta, nagyon fontos a maszkhasználat és a távolságtartás, ami nem csupán a koronavírus, hanem az influenzajárvány elleni védekezést is elősegíti.

Szlávik János kiemelte:

jövő év elejére lehet készen az új koronavírus elleni biztonságos védőoltás.

Azt ajánlja, aki teheti és akinél nincs az oltásnak kontraindikációja, az oltassa be magát influenza ellen.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×