eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
A családokért felelős tárca nélküli miniszterré kinevezett Novák Katalint megtapsolják a képviselők eskütétele után, az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. szeptember 21-én. Mögötte elöl Orbán Viktor miniszterelnök, Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes és Kövér László házelnök (j-b).
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Novák Katalin letette a miniszteri esküt

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának jelenlegi család- és ifjúságügyért felelős államtitkára családokért felelős tárca nélküli miniszterként folytatja munkáját.

A parlament hétfői ülésén ismertették Áder János köztársasági elnök átiratát, miszerint Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára tárca nélküli miniszterré nevezte ki Novák Katalint október 1-jei hatállyal.

Novák Katalin letette a miniszteri esküt.

Budapest, 2020. szeptember 21.
Áder János köztársasági elnök (j), Orbán Viktor miniszterelnök és a családokért felelős tárca nélküli miniszterré kinevezett Novák Katalin a Sándor-palota Tükörtermében 2020. szeptember 21-én.
MTI/Bruzák Noémi
Áder János köztársasági elnök (j), Orbán Viktor miniszterelnök és a családokért felelős tárca nélküli miniszterré kinevezett Novák Katalin a Sándor-palota Tükörtermében 2020. szeptember 21-én. MTI/Bruzák Noémi

Novák Katalin korábban bizottsági meghallgatásán elmondta: minden idők legnagyobb otthonteremtési programjára készül, és az erről szóló javaslatot rövidesen a kormány elé terjeszti. Egy második családvédelmi akciótervre is készülnek, ennek részleteit később fogják ismertetni.

Az korábban kiderült, hogy a agrártárcánál államtitkári posztot betöltő Zsigó Róbert lesz a parlamenti államtitkára.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×