eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Orbán Viktor miniszterelnök (k) érkezik az Országgyűlés plenáris ülésére 2020. március 30-án.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Hamarosan felszólal az Országgyűlésben Orbán Viktor - élőben az Infostarton és az InfoRádióban

Délután egykor megemlékezésekkel, majd napirend előtti felszólalásokkal veszi kezdetét a parlament őszi ülésszaka.

A házelnök napirendi javaslata alapján a hétfőn 13 órakor kezdődő ülésen elsőként a közelmúltban elhunyt egykori képviselőkről - Kósáné Kovács Magda (MSZP), Keleti György (MSZP) és Somogyi Tamás (MDF) - emlékeznek meg.

Ezután a napirend előtti felszólalások következnek, melyek sorát Orbán Viktor miniszterelnök nyitja. "Az őszi politikai évad elé" címmel beharangozott beszédét élőben követhetik az InfoRádióban (online adás itt), valamint az Infostarton.

A felszólalások után a családokért felelős tárca nélküli miniszteri posztra jelölt Novák Katalin teheti le esküjét, majd pedig a parlament az Állami Számvevőszék (ÁSZ) tavalyi szakmai tevékenységéről szóló beszámolóról határoz, majd a független Hadházy Ákos mentelmi ügyében dönt.

Az azonnali kérdések ezúttal is a megszokottnál kétszer hosszabban, 120 percben hangozhatnak el. Az első ülésnap két javaslat általános vitájával zárul. Szó lesz a hozzátartozók sérelmére elkövetett erőszakos bűncselekmények áldozatainak fokozottabb védelméről, valamint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) idei költségvetéséről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×