eur:
394.82
usd:
367.47
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Pixabay

Újabb vasútvonalakon állítják vissza az eredeti menetrendet

Újabb tíz regionális vasútvonalon állítja vissza az eredeti menetrendet a MÁV és a GYSEV

A MÁV honlapjá szereplő tájékoztatás szerint felülvizsgálták a regionális vonalakon június 6-tól bevezetett, ideiglenes járványügyi menetrendeket.

A MÁV és a GYSEV október elsején tíz vasútvonalon állítja vissza az eredeti menetrendet, a pótlóbuszok helyett ismét vonatok szállítják az utasokat, és újraindulnak a pótlás nélkül leállított járatok is - írják a közleményben.

Felidézik, hogy a szolgáltatók tíz másik vasútvonalon már augusztus 1-jén visszatértek az alapmenetrendhez.

A MÁV ismerteti, a járványhelyzettel kapcsolatos veszélyhelyzeti intézkedések következtében a belföldi utasforgalom március és május között kevesebb mint harmada volt a vasúton, mint a tavalyi év azonos időszakában. A regionális járatok többségének átlagos utasszáma még a tíz embert sem érte el, ezért június 6-tól ideiglenes járványügyi menetrendet vezettek be a regionális vonalakon, pótlóbuszokat állítottak forgalomba.

A részletes menetrendeket a két cég honlapján (www.mavcsoport.hu; www.gysev.hu), valamint az állomási hirdetményeken teszik közzé.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Ukrajna egyre közelebb kerül a NATO-hoz, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ukrajna egyre közelebb kerül a NATO-hoz, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Andrij Jermak, az ukrán elnök kabinetfőnöke kedden Washingtonban találkozott, hogy megvitassák a NATO-tagországok azon szándékát, miszerint Ukrajnát közelebb hozzák a szövetséghez. A találkozóra éppen egy héttel a washingtoni NATO-csúcstalálkozó előtt került sor - számolt be a Reuters. Az ukrajnai háború kezdete óta legalább két esetben is tevékenykedtek orosz tengeralattjárók Írország partjainál – írta meg a Bloomberg hírszerzési források alapján. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×