eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Mesterházy Attila sajtótájékoztatót tart a Magyar Szocialista Párt (MSZP) Jókai utcai székházában 2014. május 29-én. A politikus lemondott MSZP-elnöki és parlamenti frakcióvezetői posztjáról.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Élesedik az elnökjelöltségért folyó harc az MSZP-ben

A főváros után a legtöbb küldöttet adó Pest megyében két héttel a kongresszus előtt kizárták az elnökválasztásra jogosult küldöttek tizedét.

"Ők jelentős részben az én támogatóim, így ez a döntés engem sújt" - mondta a pártelnöki poízciót újra megpályázó Mesterházy Attila az ATV Csatt című műsorában, miután beszámolt arról, hogy mindössze 10 nappal a kongresszus előtt kizárták a Pest megyei küldöttek 10 százalékát. A főváros után a legtöbb delegált ebből a megyéből vesz részt a kongresszuson.

"Régen fél évvel a kongresszus előtt nem vettek fel és nem tettek ki tagokat" - jegyezte meg az egyébként magabiztos politikus az atv.hu szerint. Arról beszélt ugyanis, hogy bár a döntés neki nyilvánvaló hátrányt jelent, de biztos benne, hogy ettől még befutó lesz.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×