eur:
398.15
usd:
359.69
bux:
74189.72
2024. október 1. kedd Malvin
Nyitókép: Pixabay

Kigyulladt és földbe csapódott egy emelkedő hőlégballon

Hárman ki tudtak ugrani, egy ember azonban nem.

Egy ember meghalt, hárman megsérültek szombat délután Vál és Kajászó között, miután kigyulladt és lezuhant egy hőlégballon - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel. A mentőszolgálat tájékoztatása szerint az életben maradt ballonosok súlyosan sérültek.

Szabó-Bisztricz Anett a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, a hőlégballon felszállás közben gyulladt ki.

Három ember ki tudott ugrani az emelkedő ballon kosarából, egy azonban nem. Őt a lezuhant hőlégballon közelében találták meg - mondta a szóvivő.

Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta, hogy hat mentőegységet riasztottak az esethez.

A sérültek, egy férfi és két nő, testfelületük 20-25 százalékán másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, őket Győrbe, Székesfehérvárra és a fővárosba, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központba (Honvédkórház) szállították.

A negyedik sérült személyazonosságának megállapítása folyamatban van, nála csak a halál tényét tudták megállapítani a mentősök - mondta a szóvivő.

Címlapról ajánljuk
Nem vár Brüsszelre a kormány, kész a kulcs az Erasmus program felszabadításához
Parlamenti kedd

Nem vár Brüsszelre a kormány, kész a kulcs az Erasmus program "felszabadításához"

Megkezdődött annak a törvénytervezetnek a társadalmi vitája, amelynek célja a kizárás megszüntetése az Erasmus és Horizon programokból. Az InfoRádió Varga-Bajusz Veronikát, a Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, szak- és felnőttképzésért, valamint fiatalokért felelős államtitkárát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×