eur:
393.16
usd:
364.08
bux:
72080.04
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Gyárfás Tamás volt úszószövetségi elnök és médiavállalkozó a Nemzeti Nyomozó Iroda VI. kerületi épületénél 2018. április 19-én. Ezen a napon Fővárosi Főügyészség a házi őrizet elrendelését indítványozta a Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolásának ügyében gyanúsítottként kihallgatott Gyárfás Tamás ellen, ennek értelmében a volt úszószövetségi elnököt hazaengedték.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Fenyő-gyilkosság: végighallgatták a 30 zsáknyi hangszalagot a nyomozók

Nincsenek a nagy visszhangot kiváltó ügyben új kulcsinformációk, más ügyekben viszont kiderültek dolgok.

Harminc zsáknyi hangfelvételt kellett végighallgatniuk a nyomozóknak az elmúlt hónapokban a Fenyő-gyilkosság ügyében. Ezek a felvételek Portik Tamás titokban felvett telefonbeszélgetéseit tartalmazzák, ismert, ezek a felvételek összefüggésben vannak Gyárfás Tamás vád alá helyezésével - írja a Magyar Nemzet.

Bő másfél éve nyolc különböző helyen, köztük a Farkasréti temető egyik parcellájában összesen ennyi adathordozót találtak a nyomozók.

A temetőből előkerült felvételek mind a Gyárfás Tamás korábbi média- és sportvezetővel folytatott beszélgetésekéi voltak.

A volt úszóelnököt azzal vádolják, hogy előbb Tasnádi Pétert bízta meg Fenyő János megöletésével, majd Portik Tamást bujtotta fel ugyanerre. Utóbbi a vád szerint Gyárfás üzleti ellenségét Jozef Roháč-csal likvidáltatta, aki életfogytiglani fegyházat kapott ezért és az Aranykéz utcai, négy halálos áldozatot követelő robbantás miatt.

Portik Tamással 2008-ban a Gyurcsány-kormány "elhárítófőnöke", Laborcz Sándor is beszélt telefonon - többször is -, ezek a felvételek már 2010-ben előkerültek az elhárítás irattárából, a többi szalag a börtönben ülő tettes társai birtokába került. A lap szerint a társaság kiválogatta a "gyárfásos" felvételeket, amelyekkel zsarolni kezdték a volt sportvezetőt, aki eleinte nem akart rendőrséghez fordulni, később mégis megtette.

A felvételeken vannak utalások a merényletre, bár a megbízás soha nem hangzik el.

Más bűncselekményhez kapcsolódó fontos információk viszont igen, Seres Zoltán kivégzéséről, a Radics család eltűnéséről például.

Címlapról ajánljuk
Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Történelmi vereség - erre van a legnagyobb esély a csütörtöki brit választásokon. Pedig néhány évvel ezelőtt még a Munkáspárt szenvedett hosszú évekre kiható vereséget; csak hát jött a brexit, a Covid, a háború és az energiaválság, a Munksápárt pedig talpra állt, míg a kormánypárt cserélgette a kormányfőket. Az InfoRádió Gálik Zoltánt kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Új szakaszába lépett az Ukrajna fölötti légiháború – Erre Kijev nincs felkészülve

Új szakaszába lépett az Ukrajna fölötti légiháború – Erre Kijev nincs felkészülve

Az elmúlt hetekben ismét előtérbe került az ukrán fegyveres erők egyik legkomolyabb hiányossága: egyszerűen nem rendelkeznek kellő számú légvédelmi fegyverrel ahhoz, hogy hatékonyan védekezzenek az orosz légierő és rakétatüzérség támadásai ellen. Moszkva valószínűleg észlelte is ezt a problémát, hiszen az elmúlt időszakban ismét megszaporodtak a légicsapások, ezúttal azonban nem a lakosság és az energetikai hálózat, hanem olyan komolyabb stratégiai célpontok, mint a vasútvonalak és a repülőterek ellen. Nézzük, mi a helyzet most az ukrán légtérben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×